IZ REMETINCA U MEDIJE

Damir Polančec kupio Radio Dravu

29.10.2012 u 18:35

Bionic
Reading

Usprkos tome što mu je blokirana višemilijunska imovina, bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec našao je novca da se bavi medijskim biznisom. Neposredno prije no što je otišao na odsluženje desetomjesečne zatvorske kazne zbog 'slučaja Borovo' postao je većinskim vlasnikom Radija Drave, koji ima koncesiju za emitiranje programa u Koprivničko-križevačkoj županiji, piše Večernji list

Potvrdio je to Vlado Pobi, dojučerašnji vlasnik. 'Radio sam prodao zbog teške ekonomske situacije i sada se mislim baviti samo svojim temeljnim biznisom', izjavio je Pobi, vlasnik građevinske tvrtke Fugaplast iz Gole.

Koliko je dobio za postaju, nije želio otkriti. Neslužbeno se spominje iznos od oko milijun kuna.

Kupoprodaja je obavljena posredstvom tvrtke Irikon, čija je formalna vlasnica Polančecova supruga, a tvrtka je osnovana nakon što je bivši potpredsjednik Vlade izišao iz pritvora u kojemu je bio za istrage o 'operaciji Spice'. Irikon je lani imao prihode od 420.000 kuna i 400 kuna gubitka. Radio Drava u istome je razdoblju imala prihod od 1,2 milijuna kuna i dobit od oko 20.000 kuna.

Večernji list
navodi kako se ovdje poteže pitanje otkud Polančecu, odnosno tvrtki njegove supruge novac za tu akviziciju. Naime, Polančecu su zbog afere blokirani sva imovina i računi.

Glavni Polančecov motiv za preuzimanje radiopostaje navodno je njegova želja da si popravi imidž u lokalnoj javnosti. Uostalom, prije šest godina već je bio 30-postotnim suvlasnikom Radija Drave, ali je udio prodao zbog odlaska u Vladu.

'Uređivačka politika zasad ostaje ista, kao i pozicije zaposlenog osoblja', rekla je Jasna Slukić, direktorica i glavna urednica Radija Drave.