DOGOVORENA SURADNJA

DAG i Uniline razvijaju kontinentalni turizam

12.04.2012 u 15:32

Bionic
Reading

Destinacijska agencija grupa-DAG, koja kao klaster na čelu s vukovarskom agencijom Danubiumtours okuplja još pet malih turističkih agencija iz unutrašnjosti zemlje, potpisala je danas s turističkom agencijom Uniline ugovor o suradnji slijedom koje će zajedno raditi na jačanju kontintentalne i regionalne turističke ponude, njenoj promociji u Hrvatskoj i inozemstvu te kreiranju kvalitetnih proizvoda i usluga te tržišno konkurentnih cijena

Ugovor su na današnjoj konferenciji za novinare potpisali predstavnik DAG-a i direktor Danubiumtoursa Zoran Šesto i predsjednik Uprave Unilinea Boris Žgomba, koji su istaknuli da se jedino zajedništvom i sinergijom svih subjekta u pojedinom odredištu može doći do uspjeha u turizmu.

Za odredišta u unutrašnjosti zemlje to je i važnije s obzirom da je razvoj turizma u tim dijelovima Hrvatske do sada bio gotovo zapostavljen, a zanimanja za bavljenje i razvojem te djelatnosti kao i potencijala za to itekako ima, naglasio je Šesto.

Smatra stoga da će ugovor s, kako je kazao, 'velikim igračem' u hrvatskom turizmu Unilineom, kao i njegovi prodajni i promotivni kanali DAG-u donijeti novi zalet u radu, više informacija o tržišnim trendovima i potražnji te prepoznatljivosti na turističkom tržištu.

Agencija Danubiumtours na tome u Vukovaru radi pet godina, koliko i postoji, a tek sada se nakon brojnih problema i nerazumijevanja u lokalnoj sredini vide rezultati u sve većem broju izletnika i drugih posjetitelja u gradu, među kojima je sve više gostiju s riječnih kruzera i koje u većini 'obradi' Danubiumtours, naglasio je Šesto.

Istaknuvši da je suradnja s DAG-om na tragu njihove strategije u promociji i stvaranju novih turističkih proizvoda na kontinentu, Žgomba iz Unilinea je kazao da ta agencija godišnje u Hrvatsku dovodi oko 300 tisuća stranih turista koji su sve zainteresiraniji i za unutrašnjost Hrvatske, a ne samo primorske krajeve. U tom segmentu još ne bilježe velike brojke, ali imaju velik trend rasta koji će se kako očekuje nastaviti.

Podršku toj suradnji dali su danas i gradonačelnici Vukovara i Lepoglave Željko Sabo i Marijan Škvarić te savjetnik ministra turizma Ivo Bašić

Sabo je poručio i kako bi svi sa kontinenta možda trebali biti aktivniji i glasniji kako bi njihov turizam i potrebe više doprle do Ministarstva turizma i Hrvatske turističke zajednice koja često ne zna što se kod njih zbiva.