dan na burzi

CROBEX prekinuo niz od pet uzastopnih dana rasta

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic/PIXSELL

Na Zagrebačkoj burzi u srijedu je vladalo negativno raspoloženje, dionički indeksi su se vratili u negativan teritorij, dok je likvidnost blago porasla

Indeks CROBEX je izgubio 1,5 posto na vrijednosti, čime je izbrisao dobitke ostvarena u prethodna četiri dana, dok je uži indeks CROBEX10 oslabio 1 posto. Svi sektorski indeksi su također kraj dana dočekali s negativnim predznakom, a najviše je izgubio indeks sektora industrije s padom od 2,8 posto.

Dionički promet je iznosio oko 10,7 milijuna kuna, od čega je 2,2 milijuna kuna prikupljeno u blok trgovanju dionicom Janafa. U redovnom trgovanju samo su dva izdanja uspjela prikupiti milijunske promete, pri čemu je dionica Hrvatskog Telekoma ostvarila promet od 2,2 milijuna kuna, te ojačala blagih 0,3 posto uoči objave rezultata za prvo tromjesečje. Slijedi je dionica Optima Telekoma, koja je na prometu od 1,1 milijun kuna potonula 7 posto, te se time svrstala među glavne gubitnike.

Titulu gubitnika dana je ipak pokupila dionica Tankerske Next Generation, čije je cijena potonula 8,3 posto te je time izbrisala dobitke od prethodna dva dana. Loš dan su imale i dionice Vira i Petrokemije, koje su oslabile redom 6,2 posto i 4,4 posto.

S druge strane, najviše su profitirale dionice Janafa, koje su porasle 4,7 posto, a slijede ih dionice Ingre i Medike s rastom cijena od 1,4 posto i 0,6 posto.

Dobitnik dana Janaf +4,65% 4.500,00

Gubitnik dana Tankerska Next Generation -8,33% 55,00

CROBEX -1,51% 1.558,38

Više o kretanju tržišta kapitala pogledajte OVDJE.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!