Zagrebačka burza

CROBEX nastavio u negativnom ritmu, zaključio na najnižoj razini u posljednja dva mjeseca

Bionic
Reading

Zadnji trgovinski dan na Zagrebačkoj burzi u ovom tjednu, ujedno i posljednji dan za dostavu izvještaja kompanija za prvo polugodište, nije potaknuo dinamičnije trgovanje, s obzirom da je ionako skromna likvidnost oslabila, a indeksu su blago oslabili.

Indeks CROBEX je nastavio s rasprodajama, pri čemu je oslabio 0,2 posto na 1.573,8 bodova, što je njegova najniža razina u posljednja dva mjeseca, dok je uži tržišni indeks CROBEX10 izgubio 0,3 posto na vrijednosti. Svi sektorski indeksi su zaključili s negativnim predznakom, a najviše se na udaru našao građevinski sektor, s obzirom da je CROBEXkons potonuo 2,4 posto.

Ukupno je protrgovano oko 6,7 milijuna kuna, a niti jedno izdanje nije uspjelo prikupiti milijunski promet. Najviše se trgovalo dionicama Valamar Riviere, koje su na prometu od 823 tisuće kuna oslabile 0,4 posto, a u stopu ih slijede dionice Optime Telekoma, s prometom od 803 tisuće kuna i rastom cijene od 8,5 posto.

Uvjerljivu titulu gubitnika dana je pokupila dionica Ingre, koja je potonula 6,1 posto, a loš dan su imale i dionice Tankerske Next Generation i Dalekovoda, čije su cijene izgubile redom 4,8 posto i 4,1 posto.

S druge strane, uz već spomenute dionice Optima Telekoma, dobre cjenovne izvedbe su imale dionice Koke, koje su uzletjele nešto manje od 30 posto, te dionice Adriatic osiguranja, čija je cijena porasla 11,8 posto.

Dobitnik dana: Koka +29,70% 214,00

Gubitnik dana: Ingra -6,12% 6,90

CROBEX -0,24% 1.573,77

Više o kretanju tržišta kapitala pogledajte OVDJE.