tržište kapitala

Promet živnuo na Zagrebačkoj burzi, CROBEX nastavlja s padom

Bionic
Reading

Ubrzala se dinamika objave kvartalnih financijskih izvješća na Zagrebačkoj burzi, te je preostao još samo jedan dan za preostale kompanije da dostave svoja izvješća. U suprotnosti sa skromnom razinom likvidnosti koja je viđena u dosadašnjem ljetnom trgovanju, u četvrtak smo ipak svjedočili određenoj živosti s 8,5 milijuna kuna prometa, što je više nego prethodna dva dana zajedno, dok su čak tri izdanja imala milijunske promete

Indeks CROBEX je nastavio s blagom rasprodajom te je oslabio 0,2 posto, što je njegov peti uzastopni dan pada, dok je uži indeks CROBEX10 kliznuo 0,3 posto.

Najlikvidnija je bila dionica Podravke koja je stagnirala cijenom pri 1,9 milijuna kuna prometa. Slijedi dionica HT-a s 1,5 milijuna kuna prometa i padom cijene od 1,2 posto, te dionica Dalekovoda koja je na 1,2 milijuna kuna prometa skočila 11 posto, za titulu dobitnika dana, nakon objave kvartalnih rezultata.

Građevinski sektor je predvodio dobitnike, tako da uz Dalekovod možemo izdvojiti dionicu Ingre sa skokom cijene od 6,5 posto, a solidnih 2 posto rasta je upisala dionica Instituta IGH.

Na strani gubitnika nezahvalno prvo mjesto drži dionica Đuro Đaković Grupe sa padom cijene od preko 9 posto, a slabu izvedbu je imala i dionica Petrokemije s minusom od 3,2 posto, usprkos snažnom porastu dobiti u kvartalu.

Dobitnik dana Dalekovod +11,41% 5,86

Gubitnik dana Đuro Đaković Grupa -9,24% 1,67

CROBEX -0,22% 1.577,54

Više o kretanju tržišta kapitala pogledajte OVDJE.