tržište kapitala

I burza 'na godišnjem': Objava rezultata poslovanja bez znatnije reakcije; dobitnik dana Đuro Đaković

Bionic
Reading

Domaće kompanije su nastavile objavljivati svoja kvartalna izvješća, te iako se u utorak njihova dinamika pojačala to nije izazvalo znatniju reakciju na burzi. Ukupni dionički promet je iznosio 3,6 milijuna kuna, što je čak i ispod prosjeka iz inače skromnog trgovanja u srpnju, sugerirajući kako je sezona godišnjih odmora ipak nadjačala rezultate. Indeksi su zaključili blago u crvenom, gdje su CROBEX i CROBEX10 izgubili 0,3 posto i 0,03 posto

Od važnijih kompanija svoje rezultate su objavile INA, Atlantic Grupa i Arena Hospitality Group, međutim nijedna nije uspjela dobaciti prometom niti do pola milijuna kuna. Atlantic Grupa je na 325 tisuća kuna prometa oslabila 0,8 posto, Arena je prikupila zanemarivih 6 tisuća kuna, uz identičan pad cijene od 0,8 posto, nakon slabih kvartalnih rezultata, dok se dionicom INA-e nije niti trgovalo.

Najlikvidnije izdanje je bila dionica Valamar Riviere, koja je na 730 tisuća kuna prometa skočila 2,2 posto, u iščekivanju financijskih rezultata, te ipak boljih od očekivanja turističkih brojki za srpanj u Hrvatskoj, prema podacima sustava eVisitor, a preko pola milijuna kuna je imala još samo dionica HT-a uz pad cijene od 0,6 posto.

Gubitnik dana je dionica Dukata koja je potonula 8,8 posto, te je u zadnje vrijeme u fokusu zbog najave istiskivanja manjinskih dioničara. Među dobitnicima osjetne poraste cijena su upisale dionice Đuro Đaković Grupe i Ingre koje su uzletjele 10 posto i 7 posto.

Dobitnik dana: Đuro Đaković Grupa +10,12% 1,85

Gubitnik dana: Dukat -8,75% 730,00

CROBEX: -0,31% 1.582,68

Više o kretanju tržišta kapitala pogledajte OVDJE.