velika transakcija

CIAK grupa preuzima dvije tvrtke - Stahlgruber trgovinu i Sim Impex

16.04.2024 u 15:18

Bionic
Reading

CIAK Grupa izvijestila je da je tvrtka u njezinu sastavu C.I.A.K. Auto d.o.o. Hrvatska u utorak potpisala transakciju preuzimanja dviju kompanija – ljubljanske Stahlgruber trgovine i banjalučkog Sim Impexa, članica LKQ Europe

Transakcija preuzimanja Stahlgruber trgovine u potpunosti je završena, dok je izvršenje transakcije za tvrtku Sim Impex predmet odobrenja nadležnih tijela, kaže se u priopćenju, u kojem se ne navodi vrijednost tih transakcija.

Stahlgruber trgovina je jedan od nezavisnih distributera u automotive aftermarketu (IAM) u Sloveniji, ostvaruje promet od 12 milijuna euraa kroz svoje tri podružnice i s portfeljem od preko 100.000 referenci.

S iskusnim timom koji će i dalje voditi Benjamin Lenart kao predsjednik Uprave te poslovnom kulturom i poslovnom ekspertizom vrlo sličnom tvrtki C.I.A.K. Auto, očekujemo da ćemo u potpunosti iskoristiti sinergije i omogućiti društvu još bolji rezultat idućih godina kao C.I.A.K. Auto Slovenija, koristeći sve pozitivne aspekte Društva za daljnje jačanje tržišne pozicije C.I.A.K. Auta u Adria regiji, navode iz te grupe.

Dodaju da uzimajući u obzir core business CIAK Grupe i njezinu prisutnost u Sloveniji, tvrtka Stahlgruber trgovina je jedan od CIAK-ovih sljedećih koraka za konsolidaciju u južnoj i istočnoj Europi.