unicreditov program

Četiri hrvatske tvrtke u ELITE programu Grupe Londonske burze

22.11.2017 u 15:33

Bionic
Reading

Novih 14 tvrtki pridružuje se inicijativi CEE Lounge koja je dio programa ELITE Grupe Londonske burze osmišljene radi poticanja rasta novih perspektivnih tvrtki. Među njima su i četiri hrvatske – Alarm Automatika, CROZ, Real Grupa i Verso Altima

Nove članice dolaze iz šest država na području središnje i istočne Europe, u kojima UniCredit već posluje. Prvi puta se sada uključuju i tvrtke iz Srbije i Turske, koje su se pridružile onima iz  Bugarske, Hrvatske, Rumunjske i Rusije kao sudionice šestoga kruga proširenja ove inicijative. Dosad je UniCredit u CEE Lounge primio ukupno 37 tvrtki iz deset država SIE u kojima posluje. Njihov ukupni prihod iznosi 1,5 milijardi eura, a zapošljavaju više od 18.000 ljudi.

Cilj UniCreditovog CEE Loungea je pomoći malim i srednje velikim tvrtkama u pripremi za sljedeći stupanj rasta kroz podizanje njihove svijesti o tržištima kapitala i raznolikim mogućnostima financiranja koje im se nude, osiguravajući im istovremeno izravan pristup ulagačima. Tvrtke iz prethodnih pet krugova programa već su u fazi obuke i mentoriranja njihovih rukovoditelja, priopćili su iz UniCredita.

Na svečanosti u Londonu, pet tvrtki koje su prošle program – Kuminiano Fruit iz Bugarske, Novi Agrar i SPAN iz Hrvatske, Fatrom iz Rumunjske i Henderson iz Rusije primit će certifikate programa ELITE kako bi proslavili uspješan završetak dvogodišnjeg treninga. Ovi certifikati potvrđuju da su navedene tvrtke spremne razgovarati s ulagačima na tržištu o različitim mogućnostima financiranja.

'Oduševljeni smo zbog činjenice da se naša suradnja s ELITE-om pokazuje vrlo uspješnom', rekao je Andrea Diamanti, voditelj UniCreditovih odjela za investicijsko i privatno bankarstvo na području SIE.

'Zbog ove inicijative još smo sigurniji u velik potencijal najambicioznijih srednje velikih tvrtki u SIE i ona nam pomaže da unaprijedimo njihove poslovne modele te pojačamo rast. Osim toga, ELITE se pokazao kao inovativno sredstvo za bolje razumijevanje njihovih potreba i strategija te način da se rastuće tvrtke međusobno približe i nadahnjuju, da razmjenjuju zamisli i najbolje prakse te prepoznaju zajedničke poslovne prilike'.

'Oduševljen sam što mogu pozdraviti i posljednju grupu međunarodnih tvrtki koja se danas pridružila ELITE-u', rekao je Luca Peryano, izvršeni direktor ELITE-a. 'Sve veći uspjeh ELITE-a potvrđuje i naglašava važnost partnerstva poput onog s Budimpeštanskom burzom i UniCreditom.

Programi poput ELITE-a ključni su za širenje brzorastućih tvrtki, pružajući podršku razvoju ovih ambicioznih i dinamičnih tvrtki. Te tvrtke imaju jedinstvenu sposobnost za inovacije, stvaranje novih radnih mjesta i konačno poticanje gospodarskog napretka'.

Od njegova pokretanja 2012. godine, kroz ELITE je podržano više od 250 tvrtki iz Europe. U program je trenutno uključeno više od 1000 savjetnika, tvrtki i investitora u svojoj rastućoj zajednici. ELITE usluge kreirane su za potrebe svake pojedine tvrtke odabrane kroz UniCreditov CEE Lounge, pri čemu Grupa doprinosi obrazovnim modulima i podučavanju, kao i pružanju pristupa vlastitim prilagođenim uslugama podrške. Program ELITE pomaže da brzorastuće tvrtke budu svjesne različitih dostupnih financijskih sredstava i da budu pravilno pripremljene za susret s budućim perspektivnim investitorima.