PROPALA DRAŽBA

Čekali Todorića, ali nije došao po Otok znanja

24.04.2013 u 08:25

Bionic
Reading

Iako je Agrokor ranije bio zainteresiran, nije sudjelovao na prvoj javnoj dražbi u Dubrovniku na kojoj su se jučer prodavale dionice Hotela Koločep. Ne samo to, jamstvo od 3,6 milijuna kuna nitko nije uplatio

Da je Agrokor zainteresiran za Hotele Koločep, potvrdili su tportalu 12. ožujka, nakon što smo otkrili da iza tvrtke KHA jedan koja je bila uplatila jamčevinu, stoje Todorićev koncern i njihov meksički partner Karisma hotels. 'Agrokor nije zainteresiran za preuzimanje hotela Koločep, ali kompanija gdje smo manjinski dioničari pregovara o tome', odgovorili su nam.

Prva javna dražba trebala se održati 28. veljače, no otkazana je zbog nesuglasja bivših suvlasnika Otoka znanja, neprofitne ustanove koja je završila u stečaju i u čijem su vlasništvu bili Hoteli Koločep. Otkazana je bila bez informacija o novom datumu, a kasnije je najavljeno da će prva dražba biti 23. travnja, na kojoj na kraju uopće nije bilo zainteresiranih.

Za 88 posto dionica Hotela Koločep bila je istaknuta početna cijena od 36,4 milijuna kuna, a kako doznajemo od stečajne upraviteljice Ivanke Sušić, po istoj će se cijeni prodavati dionice i na drugoj dražbi.