MARAS O NOVIM NAMETIMA HGK-A

'Burilović i njegovi 'menadžeri' nastavljaju raditi vidoševićevskim stilom'

  • Autor: Petra Sjauš
  • Zadnja izmjena 05.01.2015 14:26
  • Objavljeno 05.01.2015 u 14:26
Gordan Maras

Gordan Maras

Izvor: Pixsell / Autor: Marijan Susenj/PIXSELL

Od 1. siječnja ove godine Hrvatska gospodarska komora (HGK) uvodi novi namet za gospodarstvenike. Naime, jednostavna društva s ograničenom odgovornošću (j.d.o.o.) obvezna su plaćati Komori 20 kuna mjesečno. Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras kazao je za tportal kako je to dokaz da 'predsjednik HGK Luka Burilović i njegovi 'menadžeri' nastavljaju raditi vidoševićevskim stilom'

'Uvođenje obvezne mjesečne članarine za j.d.o.o samo je još jedan u nizu dokaza da se nikakva reforma u HGK-u nije dogodila niti će se bez izmjena zakona dogoditi', kazao je ministar Gordan Maras za tportal.

'Burilović i njegovi 'menadžeri' nastavljaju raditi vidoševićevskim stilom i samo gledaju kako će i u što kraćem vremenu namaknuti što više novca od hrvatskih poduzetnika. Pritom gotovo nitko od poduzetnika ne koristi njihove usluge niti većina ima razloga da ih plaća', dodao je Maras.

'U Hrvatskoj je dosad osnovano oko 18 tisuća j.d.o.o.-a. Poduzetnicima smo omogućili da osnuju tvrtku za manje od 800 kuna, a sada će samo za članarinu HGK u prvoj godini morati plaćati trećinu tog iznosa', ističe Maras.

'Smatram da oni koji to ne žele ne bi trebali plaćati u ovakvim uvjetima, kao što smatram da članarina za male poduzetnike treba biti dobrovoljna. Inzistiram na tome i transparentnom radu Komore', naglasio je ministar Maras.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!