KONČAR POTVRDIO

Brodotrogiru osiguran posao za tri godine

15.11.2013 u 08:31

Bionic
Reading

Predsjednik Nadzornog odbora Brodotrogira Danko Končar rekao je jučer kako je radnicima tog brodogradilišta u sljedeće tri godine osiguran posao nedavno potpisanim ugovorom o gradnji četiriju brodova

Nakon svečane sjednice trogirskoga Gradskog vijeća u povodu Dana grada i blagdana Sv. Ivana Trogirskog, Danko Končar rekao je u izjavi novinarima kako su nedavno sklopljeni ugovori za gradnju dva tankera vrijedna oko 100 milijuna eura i dva jedrenjaka-kruzera vrijedna oko 60 milijuna eura.

'Gradnjom ta četiri broda osiguran je posao za radnike Brodotrogira u sljedeće tri godine. To su brodovi koje ćemo graditi za tvrtku Trogir Maritime, a koja je u stopostotnom vlasništvu Brodotrogira', rekao je Končar.

Objasnio je kako će dva jedrenjaka-kruzera dugačka 88 metara iznajmljivati za ljetno krstarenje Jadranskim morem, a zimi će na Karibe kako bi radili 360 dana u godini.

'Sklopili smo ugovor s Norvežanima da im osam godina iznajmljujemo dva tankera koja se grade, a ostat će u vlasništvu Trogir Maritime, tvrtke kćeri Brodotrogira', rekao je Končar. Dodao je kako se davanjem u najam brodova osigurava novac uložen u njihovu gradnju te plaćanje kamata

Brodotrogir je od početka travnja ove godine u vlasništvu Končareve tvrtke 'Kermas energija'.

Gradonačelnik Trogira Ante Stipčić na svečanoj sjednici posebno je spomenuo nazočnog Danka Končara, ističući kako je on zaslužan što je u Brodotrogiru ponovno pokrenuta proizvodnja, a to je, po njegovu mišljenju, iznimno važno za trogirsko područje.