željko žganjer

Bivši šef USKOK-a novi je odvjetnik Ivice Todorića

  • Autor: N. S.
  • Zadnja izmjena 05.05.2020 21:40
  • Objavljeno 05.05.2020 u 21:34
Željko Žganjer branio je i Jožu Manolića

Željko Žganjer branio je i Jožu Manolića

Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic

Od sljedećeg tjedna na scenu se ponovno vraća sva odvjetnička elita, ali i zvučni sudski procesi. Od Ive Sanadera i Marine Lovrić Merzel preko Nadana Vidoševića pa sve do Branimira Glavaša i brojnih drugih. Jedan od zvučnijih procesa koji će se naći na sudu je i slučaj Ivice Todorića.

RTL doznaje da je Todorićev odvjetnik po službenoj dužnosti - bivši šef USKOK-a Željko Žganjer. Druga je je Ljiljana Planinić. ''Jučer sam dobio obavijest da sam postavljen za branitelja po službenoj dućnosti Ivici Todoriću. Radi se o činjenično složenom procesu", kazao je Žganjer, a o predmetu u kojem ima 100 tisuća stranica spisa je kazao:

"Trebat će mi dosta vremena. Treba sjesti i pokušati cijelu stvar proučiti", poručio je. O razlici između odvjetnika po službenoj dužnosti i o situaciji kada ga netko angažira za odvjetnika, Žganjer je rekao:

"Suštinske razlike nema. Odvjetnik mora odraditi savjesno i korektno i predano u oba slučaja. Kraj ovakvog ozbiljnog predmeta bilo bi krajnje neozbiljno ne pristupiti temeljito ovom predmetu", iskreno će. O situaciji s koronavirusom, ali i potresu koji je napravio štete i mnogim odvjetnicima, rekao je:

"Vjerovatno će se odraziti na procese. Mi kao odvjetnici moramo prihvatiti raspored rasprava. A svako od nas će se potruditi da u mjeri u kojoj može pruži pravnu zaštitu", istaknuo je.

Zlata Hrvoj-Šipek bit će prva žena koja će vjerojatno postati nova glavna državna odvjetnica. Žganjer o njoj kaže:

"Ja mislim da je to pravi, realno prihvatljivi izbor u ovom času. Ona je pravi kandidat i dat će sve od sebe da toj funkciji dade kao žena jedan poseban šlag", istaknuo je i dodao da je ovo po prvi put u povijesti da je državni odvjetnik s građansko-upravog odjela i da mu je to posebno drago.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!