VRIJEDNO ZEMLJIŠTE

Bivši ovisnici i zatvorenici bore se s Gradom Novaljom oko parkirališta na Zrću

22.07.2017 u 13:19

Bionic
Reading

Borba Grada Novalje i zagrebačke udruge Stijena RESOC za oko 11 tisuća četvornih metara izuzetno atraktivnog zemljišta ispred jedne od najpoznatijih hrvatskih plaža – Zrća u Novalji – nastavlja se i dalje

Jučer su članovi ove udruge, koja se bavi socijalnom reintegracijom bivših zatvorenika i rehabilitiranih ovisnika, ponovno pokušali, kako kaže njen predstavnik Zoran Jelić, “samostalno zaštititi pravni poredak pomoću instituta samopomoći i osigurati da posjed koji punopravno uživaju bude pod njihovim nadzorom”.

No, i ovaj treći pokušaj, piše Novi list, bio je neuspješan – na zemljištu koje Grad Novalja koristi kao parkiralište i okretište autobusa koji turiste dovoze do Zrća, baš kao i krajem lipnja te sredinom ovoga mjeseca, dočekali su ih zaštitari i spriječili ih da uđu na zemljište za koje tvrde da imaju pravo posjeda.

  • +11
Sukob zaštitara te članova udruge Stijena RESOC na plaži Zrće Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin/PIXSELL

“Pozvali smo policiju, ali nas policajci, iako su došli, nisu zaštitili. Čak niti kada je došlo do naguravanja kada sam sprejem pokušao označiti naš posjed. Tada me čak jedan čovjek udario nogom, ali nitko od policajaca nije reagirao”, prepričao je ukratko za Novi list jučerašnja događanja Zoran Jelić, koji, ogorčen još jednim neuspješnim pokušajem, za sudjelovanje u korupciji optužuje i policiju i postavlja i pitanje političke odgovornosti ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića.

Više o čitavom slučaju pročitajte OVDJE.