bikademy

[VIDEO/FOTO] Domaća tvrtka pokrenula studij bicikliranja na Mjesecu

27.10.2022 u 11:28

Bionic
Reading

Bikademy, inovativni cikloturistički proizvod, otvorio je novi Studij - Novalja sa sjevernim dijelom otoka Paga

Pag s razlogom nazivaju Mjesečevim otokom zbog njegova istočnog dijela koji svojim krajolikom ogoljenim od bure podsjeća na mjesečevu površinu. Koristeći Mjesec kao lajtmotiv, Bikademy je pokrenuo kampanju 'Cycling on the Moon' u kojoj ističe da ne moramo daleko putovati da bismo našli jedinstvena iskustva.

Bikademy funkcionira poput akademije čiji se korisnici nazivaju Bikademy Studentima. Da biste postali Bikademy Student potrebno je preuzeti i registrirati se na besplatnu Bikademy aplikaciju. U aplikaciji su ponuđeni Studiji koji predstavljaju određenu regiju ili grad. Unutar Studija nalazi se popis ispita, lokacija unutar Studija do kojih je potrebno biciklirati i napraviti check-in putem aplikacije. Studij se polaže tako da se napravi check-in na svakom ispitu nakon čega Bikademy nagrađuje studente darovima sponzora Giant Hrvatska.

Bikademy Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Press

Studij Novalja sastoji se od sedam ispita: šarmantno mjesto Lun, popularna Novalja i plaža Zrće, Novaljsko polje, nevjerojatna utvrda Svetojanj, plaža Ručica te Žigljen.

Krešimir Herceg, vlasnik Bikademyja, ističe da je bicikl idealno sredstvo za istraživanje destinacije jer je dovoljno spor za doživjeti okolinu, a dovoljno brz za prijeći veće udaljenosti što je idealno za istraživanje sjevernog dijela Paga. Kao proizvod, Bikademy se nadopunjava s projektom Pag Outdoor koji brendira destinaciju kroz outdoor turizam.

'Uz sinergiju i povezivanje, Novalja formira novu sliku. Osim party destinacije, postaje i destinacija idealna za aktivni turizam što je vidljivo po kontinuiranom rastu aktivnih turista', rekla je direktorica TZ grada Novalje Marina Šćiran Rizner.

Kako dodaju u Bikademyju, za posjet Mjesecu potreban je samo bicikl. Otvaranje ovog Studija omogućili su Turistička zajednica grada Novalje, PPD i Enna Grupa, a nagrade, kao i uvijek, osigurava Giant Hrvatska.