PROMAŠENA INVESTICIJA

BiH kupila od Končara vlak, a sad ga vraća u Hrvatsku!

27.02.2013 u 15:24

Bionic
Reading

Bosna i Hercegovina vratit će Končarev niskopodni vlak, koji su Željeznice FBiH nabavile krajem prosinca 2009. godine za 5,3 milijuna eura i namiriti preostala dugovanja, piše Dnevni Avaz

BiH dnevnik tvrdi kako je to dogovoreno na sastanku u Zagrebu na kojem su bili nazočni predstavnici Ministarstva prometa i komunikacija FBiH s ministrom Enverom Bijedićem, delegacija Končara te predstavnici Ministarstva pomorstva, prometa i veza Hrvatske.

Ministar Bijedić kaže da je na sastanku utvrđeno kako je dug Željeznica FBiH prema Končaru 11,5 milijuna eura na što treba dodati zatezne kamate veće od 900.000 eura.

'U Končaru traže svoj novac. Ne zanima ih više ništa', rekao je ministar Bijedić naglasivši kako je zapravo suština priče zašto se vlak za BiH uopće i kupovao od Končara.

Iako je vlak isporučen u BiH još 2009. godine, nije mogao voziti sve do prošle godine, odnosno dok nisu stvoreni svi tehnički uvjeti. Tako je Končar u BiH prometovao svega osam mjeseci, nakon čega se pokvario krajem prosinca prošle godine, piše Avaz.

'Vlak je oštećen krivnjom tamošnjega željezničkog osoblja tijekom manevarskih vožnji i pogrešne manipulacije u depou Rajlovac', tvrdili su tad iz Končara.