NE IDE NI ZA SIĆU

Bez ponuda za hotele Podgora i Živogošće

  • Autor: Z. K.
  • Zadnja izmjena 09.08.2010 15:16
  • Objavljeno 09.08.2010 u 14:40
hfp povjerenstvo

hfp povjerenstvo

Izvor: Cropix / Autor: Nina Djurdjevic / CROPIX

Nije uspio ni sedmi pokušaj prodaje većinskih državnih udjela u hotelima Živogošće i Podgora na Makarskoj rivijeri po cijeni od pet posto 'nominale', izvijestilo je Povjerenstvo za javno otvaranje ponuda HFP-a

Natječaje za te udjele HFP je objavio početkom lipnja ove godine, i to po sedmi put u zadnjih nekoliko godina, s krajnjim rokom za dostavu ponuda 9. kolovoza do 14 sati. U navedenom roku za hotele Živogošće nije otkupljena nijedna ponudbena dokumentacija, dok je za hotele Podgora interes pokazao jedan investitor.

Radi se o tvrtki V.S.V. iz Petrinje koja je, nakon otkupa ponudbene dokumentacije, dobila ovlaštenje za provedbu postupka due dilligence. Međutim, do propisanog roka nije dostavila ponudu za kupnju.

Većinski dionički udjeli u hotelskim tvrtkama ponuđeni su po cijeni od pet posto od njihove nominalne vrijednosti. Za 75,21 posto dionica hotela Živogošće početna cijena bila je 4,2 milijuna kuna, a za 55,67 posto dionica hotela Podgora 3,7 milijuna kuna.

Nakon neuspješnog sedmog kruga privatizacije Fond će proanalizirati stanje u tim tvrtkama i predložiti novi krug prodaje po još nižim cijenama.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi