NE IDE NI ZA SIĆU

Bez ponuda za hotele Podgora i Živogošće

09.08.2010 u 14:40

Bionic
Reading

Nije uspio ni sedmi pokušaj prodaje većinskih državnih udjela u hotelima Živogošće i Podgora na Makarskoj rivijeri po cijeni od pet posto 'nominale', izvijestilo je Povjerenstvo za javno otvaranje ponuda HFP-a

Natječaje za te udjele HFP je objavio početkom lipnja ove godine, i to po sedmi put u zadnjih nekoliko godina, s krajnjim rokom za dostavu ponuda 9. kolovoza do 14 sati. U navedenom roku za hotele Živogošće nije otkupljena nijedna ponudbena dokumentacija, dok je za hotele Podgora interes pokazao jedan investitor.

Radi se o tvrtki V.S.V. iz Petrinje koja je, nakon otkupa ponudbene dokumentacije, dobila ovlaštenje za provedbu postupka due dilligence. Međutim, do propisanog roka nije dostavila ponudu za kupnju.

Većinski dionički udjeli u hotelskim tvrtkama ponuđeni su po cijeni od pet posto od njihove nominalne vrijednosti. Za 75,21 posto dionica hotela Živogošće početna cijena bila je 4,2 milijuna kuna, a za 55,67 posto dionica hotela Podgora 3,7 milijuna kuna.

Nakon neuspješnog sedmog kruga privatizacije Fond će proanalizirati stanje u tim tvrtkama i predložiti novi krug prodaje po još nižim cijenama.