IZNENAĐENI U HFP-U

Bez ponuda za četiri hotelske tvrtke

  • Autor: Hina /tportal.hr
  • Zadnja izmjena 28.12.2009 16:07
  • Objavljeno 28.12.2009 u 15:22
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Nijedna ponuda nije stigla Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP) na natječaje za kupnju dioničkih udjela u četiri hotelsko-turističke tvrtke - Hoteli Podgora, Hoteli Živogošće, Hoteli Medena te Modra Špilja utvrdilo je danas Povjerenstvo za otvaranje ponuda HFP-a po isteku roka za predaju ponuda

Ne krijući iznenađenje što ponuda nema, predstavnici HFP-ovog Povjerenstva naznačili su da su ponude očekivali, jer je osim telefonskog i elektronskog zanimanja za neke od tih tvrtki otkupljena i ponudbena dokumentacija.

Tvrtka Epic Zagreb d.o.o. otkupila je ponudbenu dokumentaciju za Hotele Medena iz Segeta Donjeg i za Hotele Živogošće, dok je tvrtka Uvala Poljana d.o.o. iz Malog Lošinja otkupila dokumentaciju također za Živogošće.

Ipak, danas do 14 sati HFP-u nije stigla niti jedna ponuda ni za jednu od tih, kao ni za druge dvije tvrtke, čije je dioničke udjele HFP prije ove godine zadnji put natječajem 'prodavao' 2007.

Predstavnici Povjerenstva danas nisu mogli reći kada će i hoće li se udjeli u tim tvrtkama uskoro opet naći na natječaju, jer o tome stav treba zauzeti i odluku donijeti Upravni odbor HFP-a.

Iskazali su i zabrinutost jer sve četiri tvrtke, kako se čulo, imaju dugogodišnjih problema s lividnošću, pripremom i odvijanjem sezone te isplatom plaća.

Javne pozive za kupnju dionica Hotela Živogošće, Hotela Podgora, Hotela Medena te hotelskog poduzeća Modra špilja iz Komiže HFP je objavio 26. listopada ove godine.

Za udjel od 75,21 posto u Hotelima Živogošće početna je cijena bila 16,85 milijuna kuna (ili 20 posto njihove nominalne vrijednosti), dok je početna cijena za 55,67 posto dionica Hotela Podgora bila 11,3 milijuna kuna (ili 15 posto nominale).

Početna cijena za 53,6 posto dionica Hotela Medena bila je 63,3 milijuna kuna (nominalna vrijednost), a za 42,59 posto udjela u Modroj špilji 7,87 milijuna kuna (također nominala).

Među obvezujućim uvjetima za sve četiri hotelske kuće bili su zadržavanje osnovne djelatnosti i zaposlenih dvije godine, podmirivanje svih dospjelih obveza pokrivenih državnim jamstvima, kao i dospjelih obveza prema ostalim vjerovnicima. Poseban uvjet za sve bio je i da ponuditelji preuzmu obvezu odricanja društva od zahtjeva prema državi s osnove ratnih šteta.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi