odjeci ostavke

Batinić i Bačić tvrde: Izbacivanje HNS-a iz vladajuće koalicije neće se dogoditi

09.07.2019 u 10:38

Bionic
Reading

HNS-ov saborski zastupnik Milorad Batinić rekao je novinarima u Saboru kako će danas popodne na koalicijskom sastanku razgovarati s partnerima iz HDZ-a, te je izbjegao direktno odgovoriti na pitanje očekuju li kakvu odmazdu zbog postavljanja ultimatuma HDZ-a oko ostavke Lovre Kuščevića.

Na pitanje je li saborski klub HNS-a jedinstven, Batinić je rekao kako su i više nego jedinstveni. Hipotetski scenarij izbacivanja HNS-a iz vladajuće koalicije, kaže, Batinić, neće se dogoditi jer su HNS po njegovom sudu prema HDZ-u cijelo vrijeme ponašao korektno.

Dodatno, novinarima se obratio i HDZ-ov Branko Bačić koji je još jednom podsjetio da je Kuščević dao ostavku zato jer zbog medijskog pritiska nije mogao raditi svoj posao.

'Razlog ostavke Lovre Kuščevića je svakodnevno produciranje novih okolnosti oko rada ministra. 'To je otežavalo rad Vlade, prvenstveno ministrov rad, te se nije mogao posvetiti svom poslu u Vladi, a bilo je to očekivano od njega i premijer je to prihvatio', rekao je Bačić.

Na pitanje kako komentira HNS-ov ultimatum, Bačić je zaključio je:

'Tako se ne razgovara s koalicijskim partnerom. Mi u HDZ-u takve poruke nikad ne bi slali preko medija. HNS nije nikako povezan s ostavkom ministra Kuščevića. Mi ćemo u Vladi nastaviti raditi u ovoj koaliciji, u petak ćemo izglasati novog ministra vidimo se na jesen', rekao je.

Bačić nije govorio tko će biti novi ministar Uprave, no tportal iz izvora u HDZ-u doznaje kako nasljednik Lovre Kuščevića neće biti državni tajnici Darko Nekić i Josipa Rimac.

Upitan hoće li u Saboru Lovro Kuščević raditi s HDZ-om ili će ga povući neka od 'struja', rekao je kako će on kad je u pitanju rad Sabora i Vlade neće biti nikakvih struja i kako će raditi s klubom HDZ-a kao i svaki drugi zastupnik.