ODE JOŠ JEDAN DIREKTOR PEVECA

Baotić podnio neopozivu ostavku

01.12.2009 u 14:11

Bionic
Reading

Nakon što je tek nešto više od mjesec dana bio na čelu posrnule bjelovarske tvrtke, Josip Baotić podnio je neopozivu ostavku na mjesto predsjednika Uprave Pevec grupe, o čemu će izvijestiti javnost na konferenciji za medije u 14.30

Podsjetimo, Baotić je preuzeo Pevec nakon neobičnih okolnosti u kojima je samo sedam dana nakon imenovanja odstupio Vladimir Šelebaj. Prije Šelebaja je sam vlasnik, Zdravko Pevec, obavljao dužnost predsjednika Uprave.

Najavljivan kao krizni menadžer s bogatim međunarodnim iskustvom, Baotić je nastojao postići dogovor s vjerovnicima, međutim, tijek pregovora otišao je u krivom smjeru pa je kriza kulminirala zatvaranjem niza trgovačkih centara i najavom sutrašnjeg štrajka nezadovoljnih radnika. Dućani zjape poluprazni, mnogima je isključena struja i nije plaćen najam, a radnici šalju očajne poruke preko medija i nadaju se da će Vlada RH pokazati interes za njihovu sudbinu.

Vlasnici trgovačkog lanca Zdravko i Višnja Pevec u nekoliko su navrata najavljivali spasonosne strateške partnere, ali do danas nije objavljeno da su uspjeli postići ikakav ozbiljan dogovor. Vladimir Šelebaj, menadžer koji je predstavljan kao rješenje za izvlačenje tvrtke iz krize, odstupio je rekordno brzo jer, kako je sam istaknuo, zapravo nije dobio odriješene ruke za rješavanje kolapsa tvrtke.

Josip Baotić u komunikaciji s medijima niti u jednom trenutku nije dao naslutiti da ima problema s vlasnicima ili da ne uživa njihovo povjerenje, ali stjecao se dojam da ni on sam ne raspolaže svim informacijama o njihovim manevrima. Što je točno razlog njegove ostavke, objavit ćemo odmah nakon konferencije za medije.