18. i 19. rujna

Back Together Summit - prvi zdravstveno komunikacijski summit u Hrvatskoj ovaj vikend okuplja najuglednije stručnjake

17.09.2021 u 15:33

Bionic
Reading

„Back Together Summit plod je ideje koja je nastala u suradnji s kolegama i bliskim osobama koji dijele entuzijazam prema razmjeni iskustava i širenju važnih poruka vezanih za zdravlje pojedinca, ali i društva u cjelini. Naime, vjerujemo da je bitno stvoriti okruženje za zdravu i otvorenu komunikaciju, okruženje u kojem se govori o važnim i zanimljivim temama iz područja medicine, znanosti i komunikacija, a koje će biti prvenstveno korisne, ali i zanimljive čitavoj zajednici” najavljuje organizator događaja dr. Natko Beck, specijalist radiologije, prvi hrvatski doktor-influencer te Komunikator 2020. godine prema izboru Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ)

Sutra, u subotu 18. rujna, u Zagrebu počinje dvodnevni virtualni multidisciplinarni summit koji okuplja cijenjene hrvatske stručnjake iz područja medicine, znanosti i komunikacija koji će odgovoriti na pitanja pandemije COVID-19, medicinske komunikacije, zdravstvene pismenosti, budućnosti medicine, mentalnog zdravlja u krizi, zdravlja djece te prehrane i genetike. Posebnost summita je ta što je on u potpunosti besplatan, a brojnim panelima nastoji se informirati širu javnost o trendovima iz područja znanosti i medicine i to sve s ciljem povećanja zdravstvene pismenosti i poboljšanja kvalitete života.

Svi zainteresirani cjelokupni program ovogodišnjeg Back Together Summita, na kojem će gostovati preko 40 najuglednijih hrvatskih stručnjaka, moći će 18. i 19. rujna pratiti online nakon besplatne prijave putem linka.

Za subotu je predviđeno sedam panela, a točan raspored možete pogledati ovdje. Izdvajamo  Ivana Đikića i Ivicu Lukšića koji će sudjelovati u aktualnoj panel raspravi Wind of Change - COVID agenda - Što smo naučili? na kojoj će javnost doznati kako o aktualnoj COVID-19 krizi razmišljaju neki od ovih najvećih stručnjaka. Stjepan Orešković će se, uz ostale kolege i predavače poput Krešimira Luetića, dotaknuti goruće teme hrvatskog zdravstvenog sustava na panelu Thinking out loud - Kako poboljšati zdravstveni sustav?, dok će Sanja Musić Milanović i Milivoj Jovančević govoriti o načinima kako, u ovim kriznim vremenima, možemo najbolje sačuvati, ali i unaprijediti zdravlje djece u panel raspravi Čuvajte nas, pazite nas - Zdravlje djece. Na panelu Forever Young - AntiAge Revolution Nevia Delalle i Boris Filipović će, uz ostale paneliste, pričati o anti ageingu i objasniti veliku popularnost ovog fenomena. Također, na konferenciji će se govoriti i o mentalnom zdravlju nacije te o načinima kako ga sačuvati uslijed krize koja nas je snašla.

Moderatori Petar Štefanić, Ivan Šarić, Daniela Trbović, Tajana i Natko Beck, Ana-Marija Liberati Pršo te Ana Čerenšek vodit će panele na kojima će se o brojnim temama razgovarati na interaktivan i edukativan način, a sve kako bi se one približile običnom čovjeku, onom koji nije iz medicinskih ili znanstvenih krugova.

Sve pravovremene informacije o predavačima, organizatorima i sadržaju predstojećih edukacija i panel rasprava pratite na Facebook i Instagram profilu, kao i na službenoj web stranici Back Together summit, a najavni video pogledajte na službenom  YouTube kanalu te tako sudjelujte u kreiranju novog kanala za bolju zdravstvenu komunikaciju u svim smjerovima.