DEMANTIRA špekulacije

Anđelko Leko: Iznenađen sam! Ne prodajem hotele, sve su krivo shvatili

18.09.2017 u 11:17

Bionic
Reading

Većinski vlasnik hotelijerske tvrtke HUP-Zagreb Anđelko Leko demantirao je za tportal medijske napise da prodaje svoju hotelijersku kompaniju. Tvrdi da traži strateškog partnera za daljnji razvoj biznisa, ali da ne pomišlja na prodaju hotela

'Ne prodajemo firmu. To je ulična informacija koja nije točna. Tražimo strateškog partnera koji bi s nama ušao u daljnji razvoj. Mediji su sve krivo shvatili. I mene je sve iznenadilo. Razgovarali smo s nekoliko mogućih strateških investitora, ali dosad nažalost nismo ništa dogovorili. Posao se mora raditi. Međutim nema smisla to da svaki razgovor završava u novinama. Tako se ne radi biznis…', rekao je za tportal Leko.

Ljuti ga, dodaje, i opis HUP-a Zagreb kao njegovog osobnog hotelskog carstva.

'Imam preko 1500 dioničara. Nikad nisam bio sam. Kakvo carstvo?', izjavio je Leko.

U njegovu vlasništvu je 58,56 posto dionica kompanije dok su drugi najveći dioničar Raiffeisen obvezni mirovinski fondovi koji drži oko 12 posto udjela.

  • +3
Anđelko Leko Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Vijest da Leko prodaje hotelski biznis objavio je Jutarnji list. Prema njihovim informacijama, najveći interes je pokazala austrijska Falkensteiner grupa, a navodno je procijenjena vrijednost Lekinih hotela veća od 200 milijuna eura.

HUP-Zagreb d.d. u svojem vlasništvu ima šest hotela u Zagrebu - Westin, Sheraton, Panorama, Jadran, Zagreb i International - te tri hotela i vile u Dubrovniku, od kojih je posljednji, Hotel Sheraton Dubrovnik Riviera, otvoren 2015. godine kao dio investicije vrijedne više od 80 milijuna eura.

  • +21
Sheraton Dubrovnik Riviera Hotel i Hotel Mlini Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Prošle godine Lekina tvrtka je zabilježila rast prihoda od 10,7 posto na 263 milijuna kuna. Nakon oporezivanja dobit joj je iznosila 64,9 milijuna kuna.