SPISKAO 2 MILIJUNA KUNA

Andabak se ne kaje što je financirao Primorca

Jako Andabak, Hajduk 2009

Jako Andabak, Hajduk 2009

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Jakov Prkić

Jako Andabak, nimalo se ne kaje što je Primorcu donirao dva milijuna kuna, pa ni nakon što je taj nezavisni kandidat uspio privući samo 5,93 posto glasova

Naravno da rezultat Dragana Primorca nije nešto s čim bi itko, pa i on, mogao biti oduševljen, ali očito je takvo stanje - rekao je Jako Andabak, koji je s dva milijuna kuna najveći pojedinačni donator nekog od predsjedničkih kandidata, ili je bar najveći javno priznati.

Naravno, najveći pojedinačni dioničar Hajduka i hotelijer nimalo se ne kaje što je Primorcu dao toliki novac, pa ni nakon što je rezultirao sa samo 5,93 posto glasova koje je taj nezavisni kandidat uspio privući.

'Nitko od nas nije mogao očekivati da će Primorac postići ovaj ili onaj rezultat, stvar je opredjeljenja kamo ćete usmjeriti svoj novac i uložiti ga, ne znajući hoće li to ulaganje biti isplativo. Dobrim dijelom moja je donacija plod prijateljskih odnosa s Primorcem', kaže Andabak, dodajući da je sve što radi u životu navikao raditi javno, bez skrivanja.

'Ne želim reći da su neki drugi kandidati skrivali tko im je i koliko novca dao, ali mislim da takve stvari ne treba skrivati nego ih uredno prijaviti', smatra Andabak.

Procjenu Damira Kajina na posljednjem televizijskom predizbornom sučeljavanju da je malo vjerojatno da bi netko u kandidata uložio dva milijuna kuna, a da ne očekuje da će mu se to višestruko vratiti, Andabak ocjenjuje prilično lakonski.

'Vidite da se i takvo nešto može dogoditi. Ja ne mislim da je ovo što sam napravio nešto toliko ni veliko ni značajno'.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi