SUBVENCIJE ZA TROŠKOVE GRIJANJA

Ako ste prijavljeni u ovoj njemačkoj saveznoj državi, dobit ćete 540 eura

17.01.2023 u 12:02

Bionic
Reading

Od 16. siječnja će gotovo 170.000 kućanstava u njemačkoj saveznoj zemlji Sjeverna Rajna-Vestfalija imati koristi od dodatne subvencije za troškove grijanja. Ukupno je na raspolaganju 97 milijuna eura, pišu njemački mediji

Savezna zemlja Sjeverna Rajna-Vestfalija želi podržati osobe s niskim primanjima isplatom druge subvencije za troškove grijanja. Preduvjet za ostvarivanje subvencije je primanje stambene naknade najmanje jedan mjesec između rujna i kraja prosinca 2022. godine.

Novac se automatski isplaćuje odgovarajućim osobama. 'Primatelji naknade za stanovanje ne moraju ništa učiniti', stoji u priopćenju savezne zemlje Sjeverne Rajne-Vestfalije, prenosi Fenix-magazin.

Kako pišu njemački mediji, nova subvencija za grijanje ovisi o broju članova u kućanstvu. Ako osoba živi sama u stanu, bit će joj plaćeno 415 eura. Dvije osobe dobivaju ukupno 540 eura, a za svaku sljedeću osobu kućanstvo će dobiti dodatnih 100 eura. Prva subvencija za troškove grijanja je podijeljena kućanstvima koji primaju stambenu naknadu u ljeto prošle godine. Tada je kućanstvo s jednim članom dobilo 270 eura.

Osobe s niskim primanjima dobit će subvenciju za grijanje čak dva puta ove godine. S reformom stambenih naknada, više ljudi u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji ima pravo na financijsku potporu od države, prenosi Fenix-magazin.

Njemački Bundestag odobrio je 9. studenog 2022. godine drugu subvenciju za troškove grijanja. Dana 7. siječnja ove godine, uredba je stupila na snagu u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji.