RADNIČKO VIJEĆE

'Agrokorova cijena za Vupik nije fer'

22.03.2010 u 15:54

Bionic
Reading

Uprava vukovarskog Vupika smatra kako je cijena koju u ponudi za preuzimanje te tvrtke nudi koncern Agrokor od 23,98 kuna po dionici fer cijena, dok Radničko vijeće smatra da je ponuđena cijena niska u odnosu na kretanje cijene te dionice na burzi

U mišljenju Uprave Vupika o ponudi za preuzimanje navodi se kako je ponuda za preuzimanje u skladu sa zakonom te kako ponuđena cijena od 23,98 kuna po dionici predstavlja fer vrijednost.

Uprava Vupika izražava i uvjerenje da će provedba predviđenih planova i aktivnosti u pogledu budućeg poslovanja imati pozitivan učinak na rast i razvoj tvrtke te da će predstavljati povoljnu perspektivu razvoja.

Što se tiče strateških planova Agrokora, mišljenje je Uprave Vupika da će njihova provedba imati pozitivan učinak na razvoj Vupika, politiku zapošljavanja s obzirom da namjeravaju osigurati punu zaposlenost uz očuvanje postojećeg i poboljšanje budućeg ravnopravnog statusa radnika.

Radničko vijeće Vupika daje suglasnost na mišljenje Uprave o ponudi za preuzimanje, smatra da je zakonita jer nije bilo trgovanja unazad tri godine, ali kako je u međuvremenu trgovanje počelo smatra i da je ponuđena cijena od 23,98 kuna po dionici niska u odnosu na kretanje cijene dionica na Burzi

Na Zagrebačkoj se burzi cijena dionica Vupika prošli tjedan kretala između 108,50 kuna i 111,03 kune

Agrokor je ponudu za preuzimanje Vupika objavio 10 ožujka.

Taj je koncern 13. siječnja ove godine potpisom ugovora s Hrvatskim fondom za privatizaciju i Hrvatskim vodama stekao 1.251.163 redovnih dionica Vupika, ili 83,11 posto udjela u temeljnom kapitalu te tvrtke.

Agrokor je u ponudi objavio da je poslovni cilj stjecanja dionica Vupik-a iskorištavanje potencijala rasta vrijednosti vukovarske tvrtke i unapređenje njegova poslovanja. Podsjećaju da sukladno poslovnom planu i programu ulaganja, u Vupik namjeravaju u narednih pet godina uložiti minimalno 430 milijuna kuna.