Ramljak angažirao strance

Agrokor: Više ne radimo s odvjetničkom kućom Šavorić

  • Autor: Nikola Sučec
  • Zadnja izmjena 28.04.2017 19:28
  • Objavljeno 28.04.2017 u 19:14
Ante Ramljak

Ante Ramljak

Izvor: Pixsell / Autor: Davor Visnjic/PIXSELL

Agrokor je u petak objavio priopćenje u kojem su objasnili kako je državni povjerenik Ante Ramljak za buduće pravne poslove u društvu angažirao međunarodnu odvjetničku kuću Kirkland & Elli International LLP

Nakon otvaranja postupka izvanredne uprave izvanredni povjerenik Ante Ramljak angažirao je  Odvjetničko društvo Šavorić & Partneri na poslovima pružanja interventnog pravnog savjetovanja u prvim danima rada izvanredne uprave. Pravno savjetovanje uključivalo je pravnu pomoć u određenim pravnim područjima, uključujući pravo društava, radno pravo, insolvencijsko pravo te opće obvezno pravo, i to samo u prijelaznom periodu između otvaranja postupka izvanredne uprave pa do imenovanja međunarodnih i domaćih savjetnika za restrukturiranje i pravnih savjetnika.

Opseg pruženih usluga je u najvećem dijelu obuhvaćalo savjetovanje u pogledu tumačenja i primjene Zakona o izvanrednoj upravi obzirom na praktična pitanja iz dnevnog poslovanja Agrokora i njegovih povezanih i ovisnih društava. Također, Odvjetničko društvo je asistiralo prilikom pregovaranja ugovora o kreditu s prednosti namirenja, uspostavljanja internih procedura i organizacije pravnih zadataka kao i početne komunikacije s nadležnim sudom.

Angažman navedenog odvjetničkog društva u pogledu interventnog pravnog savjetovanja dogovoren je u trajanju od 10. travnja do zaključno s 28. travnjem.

U zadnjem tjednu travnja izvanredni povjerenik je u ime Agrokora angažirao međunarodnu odvjetničku kuću Kirkland & Elli International LLP koja će koordinirati daljnje pravne savjetnike u nastavku procesa izvanredne uprave i u procesu restrukturiranja.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!