irena weber

'Agrokor u ovom trenutku nema neplaćenih dobavljača, nova grupa će zaživjeti u ožujku 2019.'

20.12.2018 u 09:39

Bionic
Reading

Je li Koncern Agrokor preživio krizu, kakvi su planovi za iduću godini i može li ta kompanija ponovno postati konkurentna na tržištu. O tim, ali i drugim temama za HRT je četvrtak govorila Irena Weber, zamjenica izvanrednog povjerenika u Agrokoru.

'Došli smo u dosta kompleksnu situaciju, nije bilo vremena za prilagodbu i odmah smo se bacili na posao i krenuli s komunikacijom prema najvažnijim dionicima s ciljem da se što prije pokrene proces pregovora i da bude završen do zakonskog roka - 10. srpnja', rekla je Weber.

Istaknula je da rezultati koje objavljuju na mjesečnoj razini, pokazuju da svi segmenti imaju dobre rezultate. 'To se odnosi na sektor hrane, sektor poljoprivrede i sektor maloprodaje. Svaki sektor pokazuje snažni trend oporavka i očekujemo još bolje rezultate u 2019', rekla je.

'Nama je u fokusu do kraja godine postaviti u cijelosti plan implementacije. Dužni smo provesti ono što su naši kreditori dogovorili i potpisali. To znači da je potrebno cijelu imovinu iz društva iz stare grupe prebaciti na zrcalna društva, formirati novu grupu i osigurati da se svi operativni procesi uredno događaju, da zaživi nova grupa, s novim financijskim izvješćima i novom vlasničkom strukturom. Plan je do kraj godine pripremiti proces koji je u punom zamahu i očekujemo da bi cijeli proces trebao biti gotov u ožujku 2019', rekla je zamjenica izvanrednog povjerenika

Dodala je da su svi dobavljači zadovoljni jer ih se redovno plaća. 'Trenutno grupa Agrokor nema dospjelih, a neplaćenih faktura. Svi su plaćeni na vrijeme u skladu s datumima dospijeća i to daje njima slobodu i mogućnost da upravljaju svojim financijskim izvješćima', rekla je Weber.

  • +9
Fabris Peruško i Irena Weber Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić