NEMA PREDAJE

Agrokor ne odustaje od Mercatora

23.12.2011 u 09:22

Bionic
Reading

Agrokor ne odustaje od kupnje Mercatora, odgovorili su iz tog koncerna upitani za komentar napisa medija kako Agrokor odustaje od kupnje najvećeg slovenskog trgovačkog poduzeća

Detaljnije izjave u vezi kupnje 52 posto dionica Mercatora, koje prodaje skupina slovenskih banaka i Pivovarna Laško, iz koncerna Agrokora ne žele davati dok je proces u tijeku.

Neki slovenski i hrvatski mediji prenose špekulacije kako Agrokor neće produžiti svoju ponudu za kupnju većinskog paketa dionica Mercatora po cijeni od 221 eura po dionici, a koja vrijedi do kraja godine. Mediji pritom procjenjuju kako se do kraja godine prodaja 52 posto Mercatora, u koju se uplela i slovenska politika, neće riješiti.

Tako slovenski poslovni list Finance danas piše da Agrokor svoju neobvezujuću ponudu od 221 eura za dionicu Mercatora neće produljiti i da sadašnja vrijedi do kraja godine, a ljubljansko Delo navodi da je potpisivanje već usklađenog ugovora Agrokora i konzorcija predvođenih Novom Ljubljanskom bankom spriječila politika.

Iako se u petak o ponudi Agrokora još mora izjasniti Pivovarna Laško, koja ima 23,34 posto dionica Mercatora, od posla stoljeća u kojemu bi Agrokor od konzorcija u kojemu dominiraju slovenske banke kupio više od polovice dionica najvećeg slovenskog trgovačkog lanca vjerojatno neće biti ništa, ocjena je koju u četvrtak iznose slovenski mediji.

Nakon što je Nadzorni odbor Nove Ljubljanske banke (NLB) u utorak odgodio donošenje odluke o prodaji svojih 10,75 posto dionica Mercatora, u srijedu je na Ljubljanskoj burzi cijena Mercatorove dionice pala za 8,98 posto na 152 eura, a danas je nastavila padati.

Tako je danas cijena dionice Marcatora potonula za 7,89 posto na 140 eura. To je pak najniža razina vrijednosti Mercatorovih dionica u zadnje tri godine.