aleksić se hvali:

'Addiko banka morat će platiti 90.000 kuna kazne'

23.08.2017 u 15:02

Bionic
Reading

Nekada Hypo, a danas Addiko banka morat će platiti 90.000 kuna prekršaja jer je samovoljno odredila parametre. Vijest je donio saborski zastupnik SNAGA-e i član Udruge Franak Goran Aleksić koji je navedenu banku tužio, a u srijedu je na Prekršajnom sudu održana zadnja rasprava

'Optužio sam Hypo banku, a danas Addiko, što sa mnom nije dogovorila nego samovoljno odredila parametre 2014. godine. Proces je završio i sutkinja je najavila presudu, Addiko mora platiti 90.000 kuna prekršajne kazne', rekao je Goran Aleksić gostujući u studiju N1 televizije.

Dodao je kako je to pobjeda koja ide u državni proračun. Presudu treba potvrditi Visoki prekršajni sud jer Aleksić pretpostavlja kako će se odvjetnici banke žaliti, ali u konačni ishod ne sumnja.

Odgovarajući na upit što su banke točno radile nezakonito te su ih mnogi tužili, rekao je kako su ugovarale promjenjivu kamatnu stopu koja nije dopuštena zakonom.

'Sada rade dobro, ali tada biste došli po kredit i banka bi dogovorila stopu na način da piše u ugovoru da je, na primjer, kamata četiri posto i mijenjat će se dalje odlukom banke. Tada nitko nije znao da se takva kamata ne može ugovarati. Kamata mora biti odrediva, ona je cijena', rekao je Aleksić za N1 te dodao kako banka te elemente nije dogovarala, a svaka promjena kamatne stope je nezakonita jedino ako banka kasnije, u aneksu ne dogovori kamatnu stopu s ugovarateljem.