hrvatska premijera

Predstavljen novi Toyota C-HR Plug-in hibrid: Konceptni cestovni automobil, s dvojnim DNA kodom

29.03.2024 u 09:15

Bionic
Reading

Novi C-HR razvijen je u Europi sa fokusom na europske kupce i u segmentu crossovera postavlja posve nove standarde dizajniranja. Svojim dolaskom na tržište Prometni stručnjaci su ga okrunili titulom Hrvatskog Automobila 2024. godine

U zagrebačkom hotelu Zonar službeno je predstavljen popularni Toyota crossover – Toyota C-HR. Ovaj događaj motiviran je dolaskom prvog C-HR Plug-in Hibrid modela na tržište. Ulogu moderatora preuzeo je radijski voditelj Ivan Fedor koji je ispričao kratku priču o važnosti ovog modela.

Toyota C-HR je automobil koji za Toyotu ima vrlo odgovornu ulogu. U segmentu crossovera postavlja posve nove standarde dizajniranja. C-HR je svojom prvom generacijom želio Toyotu odmaknuti od svakodnevnih, da ne kažemo dosadnih, vozila. Danas, kada predstavljamo 2. generaciju ovog uspješnog modela, možemo potvrditi da je u tome i uspio.

Već kada je predstavljena prva generacija, govorilo se o tome da je serijsko vozilo vrlo blizu konceptnom modelu, što je u praksi rijetko slučaj. Zašto? Jer uloga konceptnih vozila je privlačenje pozornosti i sve je podređeno dizajnu. No, serijski model mora uzeti u obzir nekoliko više faktora kao što su učinkovitost, upotrebljivost i na kraju krajeva i cijene. Zato je razvojna tema za novi C-HR je bila 'Učiniti konceptni automobil, automobilom za cestu’.

Novi C-HR razvijen je u Europi sa fokusom na europske kupce. Zašto je to važno – jer znamo da su europski vozači najzahtjevniji u svim područjima. Od automobila najviše očekuju u pogledu dinamike vožnje, potrošnje, ekologije, sigurnosti i sl. Sigurni smo da će novi C-HR u svim ovim i mnogim drugim područjima oduševiti i vas.

A već nam je pokazao da zaista oduševljava. Svojim dolaskom na tržište Prometni stručnjaci su ga okrunili titulom Hrvatskog Automobila 2024. godine.

U novom C-HR-u nema ničeg tradicionalnog što se najviše vidi u njegovom futurističkom dizajnu.

Prednji dio automobila podsjeća na morskog pasa čekićara. Isklesani blatobrani stvaraju voluminozni efekt i automobil vizualno čine širim, poput tigra koji čuči i sprema se skočiti naprijed. Karakteristična linija C-HR-a još je odvažnija i izražajnija u novoj generaciji, teče kroz cijeli profil - od prednjeg do stražnjeg dijela. A Toyota po prvi puta predstavlja kvake koje se nalaze u potpunosti u ravnini sa karoserijom. Stražnja LED svjetla koja osvjetljavaju ime modela, dolaze u svim razinama opreme. Model se nudi u dvobojnoj varijanti i uz panoramski stakleni krov.

Unutrašnjost C-HR-a odiše premium osjećajem čemu dodatno pridonosi i osvjetljenje u čak 64 boje. Boje se mijenjaju svakog sata i povezane su sa različitom dinamikom unutar i izvan automobila. Osim ovoga, C-HR se smatra ekološkim predvodnikom u liniji Toyote jer je u njegovom nastajanju udvostručena upotreba recikliranih materijala.

Ako postoji jedna riječ za opisivanje novih C-HR performansi, to bi bilo VIŠE. Kupac dobiva upravo ono što želi: VIŠE izbora pogonskih sklopova, VIŠE snage u svim segmentima i istinsko električne vožnje. Postoji jasno pozicioniranje i priča za svaki pogonski sklop.

  • +7
Toyota C-HR Plug-in Hybrid Izvor: Promo fotografije / Autor: Mario Poje
  • 1.8 hibrid je CO2 Hibrid prvak i odlična ulazna točka za C-HR.
  • 2.0 hibrid nudi izvrsnu ravnotežu performansi i CO2, za one kupce koji žele više uzbuđenja u vožnji od svog hibrida.
  • 2.0 hibrid s AWD-i dodaje pravo AWD samopouzdanje i sigurnost ovom izvanrednom pogonskom sklopu.
  • 2.0 plug-in hibrid, neprikosnoveni je prvak u performansama, postižući vrhunske performanse ubrzanja za gradske manevre i manevre na autocestama, zajedno s vodećom učinkovitošću u klasi.

Kratko predstavljanje je završio i direktor Toyota Croatie, Gregor Mauko koji je pozvao zainteresirane da posjete Toyota salone i testiraju automobil iz prve ruke.