PRAKTIČNE FUNKCIJE

Mazda predstavila novu MyMazda aplikaciju; povezane usluge u cijeloj Europi s naprednom funkcionalnošću

02.10.2020 u 13:33

Bionic
Reading

Mazda MX-30 prva će imati koristi od najnovije aplikacije, ali će i ostali Mazdini modeli nuditi korisnicima poboljšane značajke povezivanja najnovije aplikacije MyMazda od početka sljedeće godine

Mazda MX-30 je imala svoju hrvatsku premijeru prije nešto više do dva tjedna, a ovaj prvi potpuno električni crossover japanskog proizvođača, koji ove godine slavi prvo stoljeće svog postojanja, ponudio nam je i neke namjenske EV usluge i nove funkcije na aplikaciji MyMazda.

Dobra je vijest da je najnovija verzija aplikacije MyMazda sada dostupna besplatno u Apple AppStoreu i Google Play trgovini. Ova aplikacija uvodi povezane usluge u cijeloj Europi s naprednom funkcionalnošću koja uklanja prepreke između automobila i vozača kako bi se stvorilo besprijekorno vlasničko iskustvo.

Nova potpuno električna Mazda MX-30 prva je u ponudi koja će imati koristi od najnovije aplikacije MyMazda, a Mazda je dodala funkcije koje su moguće samo u električnom automobilu. To uključuje obavijesti ako vozač zaboravi priključiti kabel za punjenje, mogućnost upravljanja pomoću timera, praćenje napretka punjenja i indikator dosega.

Uz najnovije nadogradnje, aplikacija MyMazda daje vozačima MX-30 informacije u stvarnom vremenu o dostupnosti i lokaciji punionice, omogućuje im pregled ključnih podataka poput vrsta utikača i radnog vremena, a uz sve to šalje i odredište izravno u navigacijski sustav unutar par sekundi.

Ono što je ekskluzivno dostupno na Mazdi MX-30 jest to da će korisnici moći odabrati do tri odredišta odjednom i daljinski unijeti lokacije (uključujući one iz aplikacija trećih strana) izravno u navigacijski sustav. Kompatibilna s Android i Apple uređajima, ova funkcija omogućuje vozačima da planiraju putovanje na svom uređaju kada nisu u automobilu te da odmah imaju dostupne smjernice nakon što upale automobil.

Ostale praktične funkcije nadograđene aplikacije MyMazda uključuju mogućnost daljinskog upravljanja postavkama klima uređaja. Korisnici mogu definirati temperaturu u kabini, uključiti ili isključiti ventilaciju vjetrobranskog stakla i prilagoditi grijanje stražnjeg stakla prije ulaska u vozilo. Sposobnost prethodnog zagrijavanja ili hlađenja automobila dok je uključen u mrežu smanjuje potrošnju baterije za vrijeme vožnje.

Dodatne daljinske naredbe uključuju zaključavanje vrata i pronalaženje vozila za dodatnu mirnoću kada je daleko od automobila. Daljnje opće funkcije uključuju mogućnost daljinskog pristupa informacijama o stanju vozila u stvarnom vremenu (uključujući tak zraka u gumama i zaključavanje vrata), pomoć na cesti, povijest servisa i zahtjev za servis.

Dobra je vijest, da će i ostali Mazdini modeli nuditi korisnicima poboljšane značajke povezivanja najnovije aplikacije MyMazda od početka sljedeće godine.