Prva skica

Još jedan crossover uskoro na tržištu: Na osnovi Kia Ceeda stiže zanimljiv model

26.03.2019 u 15:14

Bionic
Reading

Ime novog crossover modela Ceeda još nije obznanjeno javnosti

Uz porast prodaje SUV i crossover vozila na globalnom tržištu, posve je jasno da su gotovo svi proizvođači automobila zainteresirani imati u svojoj ponudi ovakav tip automobila. Tako je i južnokorejska Kia odlučila nadopuniti svoju obitelj Ceed četvrtim modelom. Da podsjetimo, uz hatchback verziju Ceeda s petero vrata, tu su još karavanska izvedba Sportswagon te shooting brake izvedba ProCeed. Prva skica novog crossovera baziranog na modelu Ceed možda nam neće puno toga otkriti, ali posve je izvjesno da će Ceed crossover izaći na tržište krajem ove godine. Uostalom, već je opažen na cestama posve maskiran, kao što je to i uobičajeno prije lansiranja nekog novog modela automobila.

Direktna konkurencija Ceed crossoveru bit će VW T-Roc i bit će smješten unutar game Kijinih modela, između Stonica i velikog SUV-a Sportage.

Od samog početka razvoja Ceeda prije 15 godina, Kia je preuzela otvoren pristup potencijalnim stilovima oblika karoserije. Mnogi su razmotreni, a pri stvaranju potpuno novog crossovera europski dizajneri Kije dobili su slobodu da istraže puno mogućnosti.

Jedna ideja ističe se iznad svih ostalih jer će Kia pozdraviti dolazak novog modela Ceed ove godine, Ceed crossovera. Gregory Guillaume, potpredsjednik dizajna Kia Motors Europe, objašnjava: 'Postoji još jedan stil, još jedna vrsta vozila, za koju smatramo da jako zaslužuje biti novi član obitelji Ceed. Ona će igrati ulogu koja je potrebna kako bi Ceed bio jači i još uzbudljiviji, privlačniji europskim potrošačima. Dizajn neće biti ništa slično onome što ste do sada vidjeli u obitelji Ceed. Ovo će biti sljedeće veliko iznenađenje iz Kije.'

Ime novog crossover modela Ceeda još nije obznanjeno javnosti.