Kao ZA Le Mans

Jannarelly Design-1: Sportski dvosjed nadahnut klasikom

03.12.2019 u 15:53

Bionic
Reading

Ovaj dvosjed će najprije krenuti u prodaju u Velikoj Britaniji, koja obožava ovakav tip automobila, a namjere su mu globalnih razmjera

Jannarelly Automotive predstavio je svoj britanski sportski automobil nadahnut klasikom, Design-1, u Velikoj Britaniji kao posljednju fazu u svom globalnom širenju. Design-1 prvi je put predstavljen prošle godine u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, gdje se i proizvodi i nakon toga je predstavljen u Europi.

Model, koji kreće od 100.000 eura naviše, nudi se u tri verzije karoserije nazvanim Roadster, Coupé i Aero. Roadster je najpopularnija varijanta do sada. Ipak, predviđa se da će coupé biti najpopularniji u Velikoj Britaniji.

Model je ograničene proizvodnje, ali broj primjeraka koji se proizvode nije potvrđen. Jannarelly je za britanski Autocar rekao kako se očekuje prodaja u nekoliko stotina komada, dodajući da je Design-1 'vrlo nišno vozilo'.

Za Veliku Britaniju prve isporuke započet će u veljači sljedeće godine.

Jannarelly je opisao automobil po uzoru na 'klasične Le Mans trkaće automobile'. Cilj mu je pružiti 'klasično automobilsko iskustvo', ali 'uz pouzdanost i praktičnost pružene korištenjem modernih materijala'. Dimenzije ovog automobila su: duljina 3860 mm, širina 1840 mm, visina 1080 mm, a međuosovinski razmak 2425 mm. Težina mu je samo 810 kg, a dimenzije kotača i guma sprijeda 215/50R16, a straga 245/45R16 i gume Toyo R888.

Dizajn-1 pokreće 3,5-litreni V6 benzinski motor s prirodnim usisom iz Nissana. Na stražnje kotače isporučuje 325 KS, uz najveći okretni moment od 371 Nm putem šesterostupanjskim ručnim mjenjačem. Jannarelly tvrdi da će njegova maksimalna brzina biti 220 km/h i kaže da će 0-100 km/h ubrzati za 3,9 sekundi.

Tijelo ovog sportaša se sastoji ili od kompozita ili ugljičnih vlakana, što, tvrdi Jannarelly, 'rezultira izvanrednom dinamikom vožnje, okretnosti i spremnosti'. Izvrsne značajke mogu se prilagoditi individualnim kupcima.

Tvrtku sportskih automobila osnovali su automobilski dizajner Anthony Jannarelly i graditelj trkaćih čamaca Frederic Juillot 2016. Proizvođač je izjavio da će s vremenom biti 'uzbudljivijih najava vezano za tržište Velike Britanije'. No vjerujemo da se neće ograničiti na otočku državu, već i globalno.

  • +4
Jannarelly Design-1 Izvor: Promo fotografije / Autor: Jannarelly Automotive