SVAKA ČAST

I Opel slavi naslov nogometnog kluba Liverpool; jedno od najautentičnijih partnerstava njemačkog sporta

29.06.2020 u 08:07

Bionic
Reading

Veleposlanik marke Opel Jürgen Klopp doveo je Liverpool FC do naslova Premier lige, a njemački proizvođač automobila to itekako cijeni

Kada jedna njemačka tvrtka slavi upjehe jednog od simbola Engleske, onda se radi o doista velikoj stvari. Upravo je tako njemački Opel, u sastavu PSA Grupe, proslavio veliki uspjeh engleskog nogometnog velikana, kluba Liverpool FC-a ili možda je bolje reći uspjehe njemačkog nogometnog trenera - Jürgena Kloppa. Kao i u prošlosti, Opel čestita Jürgenu Kloppu vizualnim prikazima u raznim medijima.

Kada je 8. listopada 2015. Opelov brand ambasador Jürgen Klopp preuzeo funkciju menadžera Liverpoola FC-a, jasno je pojasnio dvije stvari. 'Ja sam normalan', rekao je tada predstavnicima medija. Također je imao jasnu poruku za sve koji su uključeni u klub. 'Ako netko želi pomoći LFC-u mora se promijeniti iz sumnjičavca u vjernika'. Gotovo pet godina kasnije, ispisano je sljedeće poglavlje ove priče o uspjehu, jer su se Jürgen Klopp i njegova momčad vratili na vrh engleskog nogometa. Jürgen Klopp je ovim naslovom okrunio karijeru, za koju mnogi kažu da ju je proveo 'sa strane'.

Nakon što je 2019. godine vodio svoju momčad do pobjednika Lige prvaka (Champions League) i osvojio nagradu za najboljeg muškog trenera FIFA-e iste godine, Klopp je vodio Liverpool FC do naslova engleske Premier lige, i to točno 30 godina nakon što su Redsi okusili slavu domaćeg prvaka. Da dobre stvari dolaze u troje, dokaz je Klopp koji je osvojio titulu engleskog nogometnog prvaka 2019./2020., UEFA-inu Ligu prvaka 2019. te FIFA-in klupski Svjetski kup 2019.

'Čestitamo Jürgenu, cijelom njegovom trenerskom stožeru, momčadi, navijačima - zapravo svima koji su uključeni u Liverpool FC. Mi u Opelu znamo kako je izgleda povratak nakon toliko dugo vremena i mogu se samo nadati da će svi oni koji su bliski Liverpoolu uživati ​​u tome', rekao je Opelov izvršni direktor Michael Lohscheller. 'Jürgen je iskren, marljiv, emotivan, uvjerljiv i uspješan. Istodobno je obje noge čvrsto stajao na zemlji. Ukratko: boljeg brand ambasadora nismo mogli naći. I Jürgen, to sigurno vjerujemo!'

Jürgen Klopp je ambasador marke proizvođača automobila sa sjedištem u Rüsselsheimu od 2012. Javnost i nogometni fanovi posebno smatraju suradnju Opela i Jürgena Kloppa kao jedno od najautentičnijih partnerstava u njemačkom sportu. Isto se odnosi i na suradnju Opela i Borussije Dortmund, koja također postoji od 2012. godine kada je Jürgen Klopp još vodio BVB (skr. od Ballspielverein Borussia 09). Opel je također bio povezan i s njemačkim nogometnim klubom Mainz 05, prvim klubom Jürgena Kloppa u kojem je bio aktivan kao igrač od 1990. do 2008. i trener od 2012., najprije kao službeni automobilski partner, a od 2015. također i kao nositelj prava naziva stadiona nogometnog kluba 1. FSV Mainz 05, koji se službeno zove Opel Arena.