uoči premijere

[FOTO] Volkswagen najavio novi Tiguan Allspace; duga verzija njihovog najpopularnijeg SUV-a

07.05.2021 u 10:54

Bionic
Reading

Jedan od glavnih čimbenika uspjeha VW Tiguana je lansiranje Tiguana Allspace 2017. godine, 22 centimetra dulje verzije Tiguana

Najuspješniji Volkswagenov SUV Tiguan je osvježen još u jesen prošle godine, a sada je počelo odbrojavanje za njegovog jednako uspješnog brata. Tiguan Allspace će svoju premijeru imati 12. svibnja, a pretprodaja započinje sljedećih tjedana. Uz svježi novi dizajn eksterijera, duga se inačica može pohvaliti i naprednim tehničkim značajkama: novi sustavi upravljanja i asistencije jamče još veću udobnost, a Tiguan Allspace sada na raspolaganju ima širok spektar internetskih usluga i funkcija zahvaljujući MIB3 Infotainment sustavu.

Od svog predstavljanja davne 2007. godine, Tiguan je od novopridošlice postao jedan od najprodavanijih SUV modela na tržištu. Jedan od glavnih čimbenika ovog uspjeha je lansiranje Tiguana Allspace 2017. godine, 22 centimetra dulje verzije Tiguana. Otkako je lansiran na tržište 2017. godine do kraja ožujka ove godine, širom svijeta prodano je oko 1,5 milijuna varijante Long Wheel Base (LWB). Tehničko i vizualno ažuriranje Tiguana u jesen 2020. otvara sljedeće poglavlje priče o uspjehu. Tiguan Allspace dobio je isti tretman i sada privlači oštrijim izgledom, digitalnim kokpitom i sveobuhvatnom povezivošću.

Tiguan Allspace duga je inačica najprodavanijeg Tiguana i nudi još više prostora s zapreminom prtljažnika do 1920 litara. S opcijskim trećim redom sjedala nudi i dovoljno mjesta za do sedam osoba, što ga čini savršenim izborom za obitelji.

Duga verzija bit će izgrađena na dva različita mjesta. Tiguan L za kinesko tržište proizvodit će se u Šangaju u Kini, dok će se LWB (dugi međuosovinski razmak) verzije Tiguana za Sjevernu i Južnu Ameriku i Tiguan Allspace za Europu proizvoditi u Puebli u Meksiku. Volkswagen je očito globalno pogodio s dugom verzijom, jer nevjerojatnih 55 posto posto svih modela Tiguan koji ulaze u proizvodnju imaju dugačak međuosovinski razmak.