SVJETSKA PREMIJERA

[FOTO/VIDEO] Suzuki pokazao potpuno novi S-Cross; Crossover je postao SUV

26.11.2021 u 08:11

Bionic
Reading

Prolazeći kroz potpunu promjenu, potpuno novi S-Cross ponovno je rođen u dobro izbalansiranu mješavinu odvažnog SUV stila i udobnosti

Suzuki je održao svjetsku premijeru, potpuno novog S-Crossa sada SUV-a, a treba reći da je SX4 S-Cross crossover doživio potpunu promjenu. Proizvediti će se u Suzukijevoj mađarskoj podružnici Magyar Suzuki Corporation, a prodaja potpuno novog S-Cross-a će počet u Europi od kraja 2021., nakon čega slijedi izvoz u Latinsku Ameriku, Oceaniju i Aziju.

Od početka prodaje 2013. godine, SX4 S-Cross ima zapaženu ulogu na tržištima uključujući Europu kao crossover osobnog automobila i SUV-a. Prolazeći kroz potpunu promjenu, potpuno novi S-Cross ponovno je rođen u dobro izbalansiranu mješavinu odvažnog SUV stila i udobnosti. Performanse i sigurnost vožnje poboljšane su tehnologijom ALLGRIP 4x4, dok audiosustav zaslona prenosi razne informacije. Potpuno novi S-Cross je SUV koji nudi tri koncepta odvažnog, sofisticiranog, svestranog, sve na vrlo visokoj razini. Svaki od ova tri koncepta odnosi se na njegov stilski koncept, tehnologiju upravljanja, odnosno praktičan i udoban interijer.

Suzuki S-Cross: svjetska premijera Izvor: Promo fotografije / Autor: Suzuki Global

Na svjetskoj premijeri održanoj online, predsjednik Toshihiro Suzuki s ponosom je izjavio: 'Potpuno novi S-Cross razvijen je uz našu stručnost i iskustvo u SUV-ovima. U Europi, koja prednjači u svijetu u ekološkim naporima, svi naši osobni automobili su hibridi, a od sljedeće godine povećat ćemo našu snažnu hibridnu liniju. U drugoj polovici sljedeće godine, potpuno novi S-Cross također će ponuditi jake hibridne i povezane usluge koje korisnicima nude dodatnu udobnost i udobnost.'

Odvažan SUV stil

Prednji dio ima veliku, klavir-crnu rešetku i prednja svjetla, svaka s tri LED pozicijska svjetla. Svjetiljke i poklopac motora postavljeni su visoko kako bi se poboljšao izgled agresivnog SUV-a.

Pogled sa strane ima četvrtaste letvice luka kotača koje izražavaju unutarnju čvrstoću, dok tečna linija ramena prenosi snažan, ali gladak osjećaj snage.

Kao i kod prednje strane, stražnja svjetla i odbojnici postavljeni su visoko kako bi se stvorio osjećaj dinamike. Iz bilo kojeg kuta, dizajn odmah komunicira dostojanstven oblik robusnog SUV-a.

Interijer je trodimenzionalnog oblika koji odgovara karakteru moćnog terenca. Na središnjoj konzoli nalazi se veliki, višenamjenski 9-inčni audio sustav s HD zaslonom koji je kompatibilan s Apple CarPlay® i Android Auto™ i pruža funkcije podrške u vožnji kao što su informacije o vozilu i prikaz slike kamere. I unutrašnjost i eksterijer imaju hrabar stil koji vozača ispunjava samopouzdanjem i osjećajem sigurnosti.

Sofisticirana tehnologija

ALLGRIP SELECT je usvojen za sustav pogona na sva četiri kotača. Brojčanik omogućuje korisnicima da lako odaberu način vožnje u skladu s uvjetima vožnje, kao što je prioritet učinkovitosti goriva ili vožnje po snježnim cestama, kako bi postigli optimalne performanse vožnje u raznim uvjetima na cesti.

48-voltni SHVS blagi hibridni sustav standardno je opremljen u europskom modelu. Osim što smanjuje potrošnju goriva, također pomaže u ubrzanju dodavanjem momenta motora prema radu gasa.

Uz funkcije podrške u vožnji kao što su autonomno kočenje u slučaju nužde, prepoznavanje prometnih znakova, sprječavanje napuštanja trake i prilagodljivi tempomat sa stop & go, potpuno novi S-Cross ima funkcije podrške pri parkiranju kao što su kamera za 360 pogled i upozorenje na stražnji križni promet.

Funkcionalna svestranost

Potpuno novi S-Cross razvijen je tako da se njime lako rukuje u raznim situacijama, od vani do putovanja na velike udaljenosti. Iskorištavajući u potpunosti Suzukijevo znanje i iskustvo u povećanju korisnog prostora u kompaktnoj karoseriji, potpuno novi S-Cross nudi udobnost za pet odraslih osoba i 430 l fleksibilnog prtljažnog prostora koji se može koristiti na razne načine.

  • +7
Suzuki S-Cross: svjetska premijera Izvor: Promo fotografije / Autor: Suzuki

Osim što je praktičan, pruža užitak u vožnji uz značajke kao što je panoramski krovni otvor koji pruža veći osjećaj prostranosti zahvaljujući velikom otvoru.

Glavne specifikacije (europske specifikacije)

Njegove vanjske dimenzije su sljedeće: dužina 4300 mm, širina 1785 mm, visina 1585 mm, međuosovinski razmak 2600 mm.

Suzukijev novi snažni hibridni sustav kombinira novorazvijeni motor s jednom jedinicom generatora motora (MGU) i automatskim mjenjačem (AGS). Podržava i hibridnu vožnju i vožnju EV (neaktivan motor) za nisku potrošnju goriva. Novi jaki hibridni sustav bit će dostupan sljedeće godine u Europi, prvo u Vitari, a zatim u S-Crossu.

Motor je 1.4L DITC (blagi hibrid)

Motor Boosterjet razvijen je u skladu sa Suzukijevim duhom smanjenja težine i veličine s dodatnim odzivom i glatkom isporukom snage kako bi se postigle karakteristike po kojima su Suzukijevi motori poznati.

1,4-litreni motor dodatno je razvijen 2020. i ugrađen je u oba modela. Nudeći istu razinu snage i zakretnog momenta kao motor s prirodnim usisom puno većeg kapaciteta (2,0-litre), pruža vožnju bez napora i istinski užitak u vožnji. 1,4-litreni motor također nudi snažne prednosti u performansama s vremenom ubrzanja od 0-100 km/h od 9,5 sekundi (2WD modeli s pogonom na 2 kotača) za ručne i automatske mjenjače i maksimalnom brzinom od 190 km/h.

Suzuki sustav od 48 V je lagan i sastoji se od litij-ionske baterije, integriranog starter generatora (poznatog kao ISG) i 48V-12V (DC/DC) pretvarača za napajanje komponenti koje zahtijevaju niži napon uključujući svjetla, audio i klima uređaj. ISG djeluje i kao generator i kao starter motor, pogon je remenom i pomaže benzinskom motoru tijekom polijetanja vozila za višu razinu okretnog momenta s 235 Nm dostupnih od 2000 do 3000 okr./min.