veliko priznanje

[FOTO/VIDEO] Peugeot e-Expert je međunarodno dostavno vozilo za 2021. godinu

Peugeot e-Expert je potpuno električna verzija

Peugeot e-Expert je potpuno električna verzija

Izvor: Promo fotografije / Autor: NICOLAS ZWICKEL

Novi Peugeot e-Expert je šesto vozilo marke Peugeot koje je nagrađeno ovom prestižnom titulom od osnutka ove nagrade 1992. Prije toga su to bili modeli: Boxer (1994.), Partner (1997.), Expert (2008.), Bipper (2009.) i Partner (2019.)

Novi Peugeot e-Expert nagrađen je prošli tjedan prestižnom titulom 'Međunarodno dostavno vozilo za 2021. godinu' (International Van of the Year 2021 - IVOTY). Ova titula nagrađuje predanost Peugeotovih timova projektu u središtu strategije elektrifikacije marke.

Peugeot e-Expert

Peugeot e-Expert

Izvor: Promo fotografije / Autor: NICOLAS ZWICKEL

Novi Peugeot e-Expert je šesto vozilo marke Peugeot koje je nagrađeno ovom prestižnom titulom 'International Van of The Year' od osnutka ove nagrade 1992. Prije toga su to bili modeli: Boxer (1994.), Partner (1997.), Expert (2008.), Bipper (2009.), Partner (2019.).

Ovo je 6. model Peugeota, koji se ovjenčao ovom prestižnom nagradom od 1992.

Ovo je 6. model Peugeota, koji se ovjenčao ovom prestižnom nagradom od 1992.

Izvor: Promo fotografije / Autor: NICOLAS ZWICKEL

Novi Peugeot e-Expert je udoban u svim situacijama i prilagođen za sve poslove, s velikim prostorom za utovar, radnim prostorom koji čini svakodnevni život lakšim s tehnologijama u vozilu. Novi Peugeot e-Expert također omogućava neograničeni pristup središtima gradova.

Savršen primjer slobode izbora, novi Peugeot e-Expert ima: 2 razine autonomije nudeći do 330 km po WLTP testnom ciklusu; 3 duljine; Kapacitet vuče do 1000 kg i nosivost do 1275 kg; Prostor za utovar je istovjetan onom kod izvedbi s motorima s unutarnjim izgaranjem. Posjeduje sve originalne kvalitete Peugeot Experta, bez kompromisa i sada sa nula emisija ispušnih plinova.

Logo 'Van of the Year 2021'

Logo 'Van of the Year 2021'

Izvor: Promo fotografije / Autor: IVOTY

IVOTY:

Pod ovom kraticom krije se nagrada 'International Van of the Year', najprestižnija nagrada za laka gospodarska vozila. Pobjednik se odabire svake godine glasovima žirija koji čine 25 međunarodnih novinara (Europa, Rusija i Turska), koji predstavljaju 25 časopisa specijaliziranih u ovom segmentu.

Dobitnik nagrade moći će staviti logo 'International Van of the Year' na svoja vozila tijekom jedne godine. Ova nagrada odražava predanost svih projektnih timova zaduženih za Peugeot e-Expert.

Snažan i prepoznatljiv stil, Next Gen e-Van by Peugeot

Vjeran konceptu marke sloboda izbora, novi Peugeot e-Expert zadržava mišićav i robustan stil izvedbe s motorom s unutarnjim izgaranjem, upotpunjen s nekoliko novih elemenata. To uključuje sljedeće karakteristike, bilo da je riječ o vanjskom ili unutarnjem dijelu vozila: presijavajući logotip Lava, koji se presijava ovisno o kutu gledanja i dolazi kao opcija uz Paket Look, otvor za punjenje baterije na prednjoj lijevoj strani, specifičnu prednju masku, monogramu straga 'e-Expert', dok u unutrašnjosti nudi novu kontrolnu ploču, novu ručicu mjenjača 'e-Toggle', selektoru odabira načina vožnje Eco, Normal ili Power, električnu parkirnu kočnicu.

Peugeot e-Expert

Peugeot e-Expert

Izvor: Promo fotografije / Autor: NICOLAS ZWICKEL

Potpuno električna tehnologija, sljedeća generacija e-Van efikasnosti

Temeljen na modularnoj platformi EMP2 (Efficient Modular Platform), Peugeot e-Expert nudi potpuno električni motor s maksimalnom snagom od 100 kW (136 KS) i maksimalnim okretnim momentom od 260 Nm dostupnim od samog starta za trenutnu reaktivnost, bez vibracija, buke, bez mijenjanja stupnja prijenosa i naravno bez emisije CO₂.

Novi Peugeot e-Expert nudi 3 načina rada:

 1. Eco (60 kW, 180 Nm) : za autonomiju,
 2. Normal (80 kW, 210 Nm) : optimalan za svakodnevno korištenje,
 3. Power (100 kW, 260 Nm) : optimizira performanse prilikom prijevoza teških predmeta.
 • +21
 • +18

Peugeot e-Expert

Izvor: Promo fotografije / Autor: NICOLAS ZWICKEL

Što se tiče performansi (u načinu rada POWER), e Expert omogućuje ubrzanje od 0 do 100 km/h za 13,1 sekundi, ubrzanje od 80 do 120 km/h za 12,1 sekundi, uz maksimalnu brzinu od 130 km/h.

Novi e-Expert je prvo električno vozilo Peugeota koje nudi dvije autonomije, a kapacitet litij-ionske baterije je 50 kWh ili 75 kWh. Izvedbe (Compact, Standard i Long) dostupne s kapacitetom baterije od 50 kWh omogućavaju domet do 230 km prema WLTP protokolu. Dok izvedbe Standard i Long mogu također biti opremljene s baterijom od 75 kWh s kapacitetom do 330 km, prema istom protokolu.

Peugeot e-Expert

Peugeot e-Expert

Izvor: Promo fotografije / Autor: NICOLAS ZWICKEL

Dostupna su dva tipa ugrađenog punjača, za pokrivanje svih načina punjenja, sa 7,4 kW jednofaznim punjačem kao standard i 11 kW trofaznim punjačem kao opcijom. Načini punjenja su fleksibilni i prilagodljivi svakodnevnoj dnevnoj situaciji, a moguće je nekoliko vrsta punjenja.

 • Iz standardne utičnice (8 A) : za potpuno punjenje za 31 h (50 kWh baterija) ili 47 h (75 kWh baterija),
 • Iz pojačane utičnice (16 A) : za potpuno punjenje za 15 h (50 kWh baterija) ili 23 h (75 kWh baterija),
 • Iz 7,4 kW Wall Box-a : potpuno punjenje za 7 h 30 (50 kWh baterija) ili 11 h 20 (75 kWh baterija) s jednofaznim ugrađenim punjačem (7,4 kW),
 • Iz 11 kW Wall Box-a : potpuno punjenje za 5 h (50 kWh baterija) ili 7 h 30 (75 kWh baterija) s trofaznim ugrađenim punjačem (11 kW),
 • Iz super brzih punionica: regulacija temparature baterije omogućava korištenje punjača od 100 kW i postizanja kapaciteta punjenja od 80 posto u 30 min (50 kWh baterija) ili 45 min (75 kWh baterija).
Novi Peugeot e-Expert - EMP2 modularna platforma PSA Grupe

Novi Peugeot e-Expert - EMP2 modularna platforma PSA Grupe

Izvor: Promo fotografije / Autor: Peugeot

Užitak u vožnji i praktičnost u svakodnevnom korištenju, prednosti e-Van buduće generacije

Novi e-Expert spaja vanjske dimenzije s maksimalnim utovarnim kapacitetom, jer su pogonske baterije smještene ispod tovarnog prostora i nimalo ne utječu na praktičnost korištenja. Ovaj položaj također pogoduje krutosti, osiguravajući ugodnu i udobnu vožnju kao i kod izvedbi s unutarnjim izgaranjem zahvaljujući optimalnom rasporedu težine.

Peugeot e-Expert

Peugeot e-Expert

Izvor: Promo fotografije / Autor: NICOLAS ZWICKEL

Visine od 1,90 m (ovisno o izvedbi) osigurava da vozilo može ići gdje mnogi konkurenti ne mogu kao što su podzemne garaže i šoping centri s niskim krovištem i dr.

Novi PEUGEOT e-Expert je dostupan u istim izvedbama kao i u onim s motorima s unutarnjim izgaranjem kako bi udovoljio svim vrstama korištenja :

 • Furgoni (3 duljine: Compact 4,6 m, Standard 4,95 m i Long 5,30 m)
 • Produžene kabine (5 ili 6 sjedala, fiksne ili preklopne, u duljinama Standard i Long)

Modularnost nastavlja postavljati standarde u segmentu sa sustavom Moduwork , koji je najbolji u klasi u segmentu. Moduwork na svim izvedbama nudi osjećaj kao u uredu. Zahvaljujući posebnoj pregradi i modularnom bočnom suvozačevom sjedalu u preklopljenom položaju, oslobađa ravnu podnicu. Zajedno s mrežom protiv proklizavanja postavljenom na strani vozačeva sjedala, Moduwork omogućuje produljivanje tovarnog prostora za 1,16 m.

Standardna nosivost je 1000 kg, dok je korisna nosivost ista kao i kod motora s unutarnjim izgaranjem i nosivost je prilagođena potpuno električnom motoru te iznosi do 1275 kg. Peugeot e-Expert isto tako može vuči prikolicu težine do 1000 kg.

Peugeot e-Expert

Peugeot e-Expert

Izvor: Promo fotografije / Autor: NICOLAS ZWICKEL

Potpuno električna e-Expert izvedba može imati slijedeće tehnologije i sustave za pomoć u vožnji: klizna bočna vrata s automatskim otvaranjem, otključavanje i zaključavanje vozila bez ključa, Head-up zaslon, Grip Control, pomoć pri kretanju na kosini, Visiopark 1, prilagodljivi regulator brzine vozila, sustav za upozorenje na nenamjeran izlazak iz voznog traka, upozorenje na opasnost od sudara, automatsku kočnicu u slučaju nužde, upozorenje na pažnju vozača, automatsko upravljanje dugim svjetlima, prepoznavanje prometnih znakova i preporuka brzine, prošireno prepoznavanje prometnih znakova, nadzor mrtvog kuta.

Novi Peugeot e-Expert

Novi Peugeot e-Expert

Izvor: Promo fotografije / Autor: Peugeot

Kako bi se osigurala sigurnost pješaka, u gradu do 30 km/h, čuje se zvučni signal koji upozorava na kretanje vozila unaprijed ili unatrag. Garancija na baterije je 8 godina ili 160.000 km za 70 posto svog kapaciteta punjenja.

Novi Peugeot e-Expert će se lansirati u Europi u prvom kvartalu 2021. godine, a proizvodi se u tvornici u Francuskoj u blizini Valenciennesa.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!