prve fotografije

[FOTO] Maserati najavio novi SUV Grecale: najavne fotografije s posljednjih testiranja

Maserati Grecale SUV prototip

Maserati Grecale SUV prototip

Izvor: Promo fotografije / Autor: Maserati

Da će izaći novi SUV prvi je put potvrdio još 2018. godine bivši šef FCA Sergio Marchionne u sklopu cjelovite revizije Maseratijeve linije proizvoda, a očekuje se da će biti predstavljen do kraja ove godine

Prototip novog SUV-a Maserati Grecale snimljen je ispred povijesne tvornice Maserati na Viale Ciro Menotti u Modeni. Zaposlenici su prvi distribuirali ove slike na društvenim mrežama. Inovativan po svojoj prirodi, Maserati je odlučio fotografije novog modela podijeliti isključivo s obitelji Maserati.

Prototipi automobila trenutno prolaze razdoblje intenzivnih testiranja na cesti, kružnim i terenskim putevima, u različitim uvjetima korištenja, kako bi prikupili vitalne podatke za pripremu konačne postavke novog SUV-a. Inače, pretpostavlja se da njegovo ime dolazi od sjevernoistočnog povjetarca koji puše uz obalu Sicilije.

Maserati Grecale SUV prototip

Maserati Grecale SUV prototip

Izvor: Promo fotografije / Autor: Maserati

Grecale će se graditi u Cassinu (Italija), gdje je planirano ulaganje od oko 800 milijuna eura. Maserati Grecalea će imati svoju svjetsku premijeru prije kraja 2021. godine. Očekuje se da će SUV-ovi do 2025. godine predstavljati 70 posto prodaje Maseratija, limuzine će činiti 15 posto, a sportski automobili, poput novopredstavljenog modela MC20, 5 posto.

Da će izaći novi SUV prvi je put potvrdio još 2018. godine bivši šef FCA Sergio Marchionne u sklopu cjelovite revizije Maseratijeve linije proizvoda. Uključeni su i MC20 u tri varijante: coupé, kabriolet Spider i potpuno električni, plus novi Granturismo i Grancabrio, koji se isporučuju s pogonom s motorima s unutarnjim izgaranjem i s električnim opogonom.

Maserati MC20

Maserati MC20

Izvor: Promo fotografije / Autor: Maserati

Do 2023./2024., Maserati će imati i novu generaciju Levante i Quattroporte, također dostupne s električnim pogonom. U top-verziji će koristiti 800V električni sustav i tri motora.

Maserati proizvodi čitav niz jedinstvenih automobila nevjerojatne osobnosti, odmah prepoznatljive bilo gdje. Svojim stilom, tehnologijom i urođenim ekskluzivnim karakterom oduševljavaju najzahtjevnije, najzahtjevnije ukuse i uvijek su bili mjerilo globalne automobilske industrije.

Maserati Grecale SUV prototip

Maserati Grecale SUV prototip

Izvor: Promo fotografije / Autor: Maserati

Tradicija uspješnih automobila, od kojih je svaki redefinirao ono što talijanski sportski automobil čini u smislu dizajna, performansi, udobnosti, elegancije i sigurnosti, trenutno dostupan na više od sedamdeset međunarodnih tržišta. Ambasadori ove baštine su vodeći modeli Quattroporte, sportska limuzina Ghibli, koja je sada dostupna i u hibridnoj verziji, prvi elektrificirani automobil marke Trident i Levante, prvi koji je napravio SUV Maserati, svi modeli označeni korištenjem najboljih materijala i tehničkih rješenja vrhunske izvrsnosti.

Maserati Trofeo kolekcija: Quattroporte, Levante i Ghibli

Maserati Trofeo kolekcija: Quattroporte, Levante i Ghibli

Izvor: Promo fotografije / Autor: Aldo Ferrero

Kompletna paleta, uključujući benzinske V6 i V8, hibridne četverocilindrične i dizelske V6 motore, sa pogonom na stražnje kotače i na sva četiri kotača. Prestižni asortiman je nedavno još dodatno poboljšan predstavljanjem nove kolekcije Trofeo koja se sastoji od Ghiblija, Quattroportea i Levantea, opremljene snažnim V8 motorom od 580 KS.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Maserati

Vrh ponude je novi MC20 superautomobil, pogonjen revolucionarnim motorom Nettuno V6, koji uključuje tehnologije izvedene iz F1, a koje su prvi put dostupne u pogonskoj jedinici standardnog serijskog automobila. Danas se paleta Maserati proizvodi u tri pogona: Ghibli i Quattroporte grade se u Grugliascu (Torino) u pogonu Avvocato Giovanni Agnelli (AGAP), a Levante u pogonu Mirafiori u Torinu. Novi superautomobil MC20 proizvodi se u Modeni, u povijesnoj tvornici Viale Ciro Menotti.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!