UOČI PREMIJERE

[FOTO] Hyundai pokazao kako će izgledati osvježena Kona; objavljene prve službene fotografije

27.08.2020 u 08:21

Bionic
Reading

Revidirani SUV sadrži potpuno redizajnirani prednji kraj i sportskije izdanje N Line

Hyundai Motor je objavio preliminarne detalje i pokazao prve slike ažuriranog crossovera Kona za 2020. godinu. Korejski proizvođač je rekao da je ovježeni model dobio 'ažuriranja za urbane i sportske stilove kako bi ojačao svoj jedinstveni identitet'. Ove dizajnerske promjene su dio Hyundaijevog globalnog dizajna Sensuous Sportiness, koji će se koristiti na većini budućih modela.

Ključne promjene uključuju potpuno redizajnirani prednji kraj, s trenutnom šesterokutnom rešetkom izrezanom u korist šireg, vitkijeg predmeta koji se proteže preko Koninog lica.

Ključne promjene uključuju potpuno redizajnirani prednji kraj, pa nova Kona dobiva širi stav i nos nadahnut morskim psima koji modelu daje ležerniji izgled. Nadograđena dnevna svjetila (DRL) daju mu visokotehnološki, sofisticirani stil. Prednja klizna ploča i branik dodaju ovom modelu 'oklopljeni' izgled.

Najavna slika Kone, pokazuje također i činjenicu da se po prvi put uvodi nova N Line varijanta. Tvrdi se da će sportski oblikovani model imati aerodinamičniji dizajn, povećane usisnike zraka i agresivniji profil prednjeg branika. Očekuju se i sportske revizije kabine, kao i 1,6-litreni turbo-benzinski motor od 200 KS i po želji postavljanje šasije.

Kod ostalih modela, očekujemo blaga ažuriranja Koninih pogonskih sklopova, nadogradnje njegove kabine i infotainment te dodatne značajke za pomoć vozaču.

Hyundai isto tako kaže da više detalja o dizajnu nove Kone i Kona N Line bit će otkriveno u narednim tjednima.