OKTANSKI SPEKTAKL

[FOTO] Bolid Formule 1 Red Bull Racinga jurit će u rujnu ulicama Beograda: Za volanom legendarni David Coulthard

16.08.2022 u 13:43

Bionic
Reading

Automobilistički spektakl Red Bull Show Run, s Davidom Coulthardom u glavnoj ulozi, održat će se u Beogradu 17. rujna, više od 80 godina nakon što su posljednji put bolidi elitnog automobilističkog natjecanja jurili prijestolnicom Srbije

Formula 1 ponovo se vraća u našu regiju, nakon što je već pomalo zaboravljene 1939. godine utrka za Veliku nagradu Beograda bila dio tadašnjeg kalendara elitnog automobilističkog Grand Prix prvenstva, odnosno preteče modernih F1 natjecanja.

Povratak F1 bolida u glavni grad Srbije dogodit će se 17. rujna zahvaljujući momčadi Red Bull Racing, trenutno vodećoj u konkurenciji konstruktora u tekućoj F1 sezoni, s Maxom Verstappenom kao vrlo izglednim kandidatom za osvajanje drugog vozačkog naslova u nizu.

U Beogradu će na ulice izaći RB7 bolid iz šampionske 2011. godine, u kojem je tada Sebastian Vettel došao do svog drugog naslova prvaka.

Za volanom atraktivne F1 jurilice bit će David Coulthard, pobjednik 13 utrka Formule 1 i vozač koji se u bogatoj karijeri 62 puta popeo na pobjedničko postolje. Iskusni Škot može se pohvaliti da je Red Bull Racingu osigurao prvo postolje u povijesti momčadi 2006. godine u Monte Carlu, a danas sudjeluje u brojnim Red Bull Show Run automobilističkim spektaklima, koji su dosad posjetili Dallas, Tokio, Mexico City, Belfast, Kopenhagen, Jeddah i mnoge druge svjetske lokacije.

'Priredit ćemo zaista fantastičan šou koji će vrijediti vidjeti uživo,' najavio je Coulthard uoči dolaska u Beograd, koji će svojim majstorijama zasigurno oduševiti okupljene fanove Formule 1.

RB7 bolid u rukama Davida Coultharda jurit će rutom koja započinje Studentskim trgom pa preko Trga Republike i Kolarčeve ulice do Terazija i nazad, u ukupnoj dužini od dva kilometra, što je sasvim dovoljno da jedna F1 jurilica zablista u punom sjaju.

Osim Formule 1, okupljeni fanovi moći će uživati i u drugim automoto atrakcijama, što uključuje drift šou poznate njemačke ekipe Red Bull Drift Brothers, kao i kaskaderske majstorije motociklističkog asa iz Litve, Arunasa Gibieže.

U svakom slučaju, ovaj spektakl svakako će za regionalne zaljubljenike u Formulu 1 biti odlična uvertira u završnicu aktualne sezone, u kojoj će se ključne utrke održati u listopadu i studenom, s utrkom za Veliku nagradu Abu Dhabija kao posljednjom u kalendaru 20. studenoga.