opoziv

Daimler povlači neka Mercedes-Benzova EQC vozila: Problem je u potencijalno neispravnom vijku

31.10.2019 u 10:25

Bionic
Reading

Daimler je rekao kako vijak u diferencijalnom prijenosu prednje osovine EQC-a možda ne zadovoljava njihove specifikacije izdržljivosti

Daimler povlači u ovlaštene servisne radionice neke od novih električnih automobila Mercedes-Benza EQC zbog potencijalno neispravnog vijka u diferencijalu, objavila je tvrtka.

'Daimler AG utvrdio je da na pojedinim vozilima EQC vijak u diferencijalnom prijenosu prednje osovine možda ne zadovoljava specifikacije izdržljivosti. Dakle, ne može se isključiti mogućnost da se vijak slomi tijekom životnog vijeka', rekao je proizvođač automobila.

Kvar može prekinuti prijenos zakretnog momenta na prednju osovinu, što može dovesti do zaustavljanja vozila. Uz to, ako se dijelovi slomljenog vijka zaglave unutar diferencijala, to bi moglo utjecati na sposobnost upravljanja vozilom, povećavajući rizik od sudara, rekao je Daimler.

Da podsjetimo, Mercedes-Benzov je njihov prvi električni automobil, a riječ je o kompaktnom crossoveru oznake EQC 400 4MATIC koji je dio njihove EQ obitelji. To je prvi iz palete od 10 potpuno električnih vozila koje će Mercedes lansirati do 2025. godine.

Njemačka industrijska publikacija KFZ betrieb, koja je prva izvijestila o detaljima opoziva, navela je da je u pitanju 1700 vozila.

Iako je to problem koji se sasvim jednostavno može riješiti, Daimler je odbio komentirati brojku potencijalno problematičnih vozila.

  • +4
Mercedes-Benz EQC 400 4MATIC Izvor: Promo fotografije / Autor: Daimler AG