Ford F-MAX

Čudo tehnologije: Međunarodni kamion godine više je od običnog tegljača

Ford F-MAX

Ford F-MAX

Izvor: Ostale fotografije / Autor: ZM

Ovaj kamion postavlja nove trendove u modernom prijevozničkom biznisu i u njega je ugrađen jedan od najmodernijih sustava povezanosti, ConnectTruck

Bili smo na hrvatskoj prezentaciji tegljača Ford F-MAX, kojem je međunarodni žiri nezavisnih sudaca, koji se sastoji od vodećih novinara specijaliziranih za gospodarska vozila iz 23 države, dodijelio prestižnu nagradu Međunarodni kamion godine za 2019. godinu (2019 International Truck of the Year - IToY). Generalnom direktoru Ford Otosana Haydaru Yenigünu nagradu je predala Gianenro Griffini, predsjednica žirija Međunarodnog kamiona godine (ItoY) na izložbenom prostoru Ford Trucksa na sajmu IAA za gospodarska vozila u Hannoveru 2018.

Hrvatska prezentacija Ford F-MAX-a

Hrvatska prezentacija Ford F-MAX-a

Izvor: Ostale fotografije / Autor: ZM

Ford F-MAX

Izvor: Promo fotografije / Autor: Ford Trucks International

F-MAX je prošao kroz strogu procjenu ključnih kriterija kao što su tehnološka inovacija, udobnost, sigurnost, vožnja, potrošnja goriva, ekološki otisak i ukupni trošak vlasništva (TCO). Haydar Yenigün smatra da će F-MAX sa svojom kabinom širine 2,5 metara i snagom od 500 KS postati glavni igrač u međunarodnoj transportnoj industriji.

'Potpuno novi Ford Trucks F-MAX s 13-litarskim motorom Ecotorq, 500 KS i 2500 Nm globalni je igrač. Naš moderni dizajnerski izričaj kombinira profesionalnost, snagu i inovativnost, a vrhunska aerodinamika, optimalna umjeravanja i tehničke specifikacije pogonskog sklopa i prijenosa smanjuju potrošnju goriva za šest posto u usporedbi s trenutnim modelom. Novi tegljač također smanjuje troškove održavanja do sedam posto i nudi duže servisne intervale, čime se ostvaruju niži ukupni troškovi vlasništva. F-MAX ima i novu tehnologiju ConnecTruck za bežično povezivanje s aplikacijama. Iza našeg novog tegljača pet je godina istraživanja i razvoja. Nakon što je uspješno odradio pet milijuna kilometara cestovnih testova u 11 zemalja na četiri kontinenta, F-MAX će postaviti nova mjerila u međunarodnoj transportnoj industriji. Nagrada za Međunarodni kamion godine je vrlo važan korak prema našoj budućnosti. Zahvaljujem svim našim zaposlenicima na njihovom nastojanju da osvojimo ovu prestižnu nagradu', rekao je Haydar Yenigün.

Lari Host

Lari Host

Izvor: Ostale fotografije / Autor: ZM

Lari Host, regionalni direktor zastupnika Fordovih kamiona za Hrvatsku, BiH i Sloveniju, u sklopu grupacije Auto Hrvatska, istaknuo je: 'Danas prezentiramo novi Ford F-MAX, novi tegljač s visokom kabinom, u kojoj možete sasvim normalno stajati jer je njezina visina 2160 mm, a širina 2500 mm. Ovaj nagrađivani kamion pravo je čudo tehnologije. Izuzetno je snažan jer je u njemu ugrađen motor od čak 500 KS te ima 12-brzinski ZF-ov mjenjač najnovije generacije, s nekoliko modova vožnje. Diferencijal mu je razvijen u Fordu. Ovaj kamion postavlja nove trendove u modernom prijevozničkom biznisu, a povezanost kamiona je putem sustava ConnectTruck. Radi se o pametnoj tehnološkoj platformi koja omogućava pristup svim informacijama o samom kamionu, a tako se povećava učinak i olakšava vožnja. Jako smo ponosni na suradnju s Ford Otosanom, renomiranim proizvođačem lakih gospodarskih Fordovih vozila i kamiona te komponenti, poput motora i osovina i diferencijala. Treba napomenuti da ova tvornica iz Turske proizvodi i Ford Transit i Ford Tourneo, po čemu je prepoznata i u Europi.'

  • +10
  • +7

Ford F-MAX

Izvor: Ostale fotografije / Autor: ZM

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!