PROIZVODNJA OD 2019.

Aston Martinov SUV zvat će se Varekai, po rumunjskoj riječi za ‘gdjegod’

19.03.2018 u 12:18

Bionic
Reading

Ni Aston Martin nije odolio popularnosti SUV-ova. Nakon što su nam Britanci u Ženevi prije tri godine pokazali koncept DBX, bliži se dan da ovaj automobil dočekamo i u serijskoj proizvodnji

Autocar piše kako će Aston Martinov prvi SUV u prodaju krenuti iduće godine. Automobil se neće zvati DBX, već Varekai što dolazi od rumunjske riječi za ‘gdjegod’. Britanski proizvođač sportskih automobila navodno je zaštitio naziv koji će se dobro uklopiti u ostatak postave čija imena počinju slovom ‘V’ poput - Vantagea, Vanquisha i Valkyriea.

Novi SUV trebao bi se nadmetati u kompetitivnom premium segmentu s Bentley Bentaygom, Lamborghini Urusom, Maserati Levanteom, no i Porsche Cayenneom i Range Rover Sportom. Za razliku od ovih vozila, prvi čovjek Aston Martina Andy Palmer smatra kako njegovi dizajneri 'nisu žrtvovali ljepotu nauštrb praktičnosti i performansa’.

Ovo tek ostaje za vidjeti, budući da konačni model neće raspolagati poput koncepta s jednim, već dva para vrata.

Varekai bi se trebao izrađivati na prilagođenoj aluminijskoj platformi DB11, dok bi se pod poklopcem trebali naći Mercedesov V8 i Aston Martinov V12.

U planu su i hibridna te u cijelosti električna izvedba.

  • +7
Aston Martin DBX Concept Izvor: Promo fotografije / Autor: Aston Martin