pentagon demantira

Zviždač progovorio pred Kongresom: Američka vlada posjeduje vanzemaljsku tehnologiju

26.07.2023 u 19:10

Bionic
Reading

SAD prikriva dugogodišnji program obrnutog inženjering kojim izvlači tehnologiju iz neidentificiranih letećih objekata, posvjedočio je u srijedu pred Kongresom bivši obavještajni časnik David Grusch. Pentagon je demantirao njegove tvrdnje.

Dugo iščekivano svjedočenje umirovljenog bojnika Davida Gruscha pred nadzornim pododborom Predstavničkog doma najnoviji je iskorak Kongresa u svijet NZF-ova — ili "neidentificiranih zračnih fenomena", što je službeni izraz koji američka vlada koristi umjesto NLO-a, piše AP.

Dok proučavanje tajanstvenih letjelica ili objekata često pobuđuje razgovore o vanzemaljcima i "malim zelenim čovječuljcima", demokrati i republikanci posljednjih su se godina zalagali za više istraživanja na tom polju promatrajući ga kao pitanje nacionalne sigurnosti zbog zabrinutosti da bi viđenja koja su primijetili piloti mogla biti povezana sa protivnicima SAD-a.

Grusch je rekao da ga je 2019. voditelj vladine radne skupine za UAP-ove zamolio da identificira sve visoko povjerljive programe koji se odnose na misiju radne skupine. U to vrijeme Grusch je bio dodijeljen Nacionalnom uredu za izviđanje, agenciji koja upravlja američkim špijunskim satelitima.

"Tijekom mojih službenih dužnosti obaviješten sam o višedesetljetnom programu pronalaženja srušenih letjelica i obrnutog inženjeringa UAP-a kojemu mi je zabranjen pristup", rekao je.

Upitan ima li američka vlada informacije o izvanzemaljskom životu, Grusch je rekao da su SAD vjerojatno bile svjesne "neljudskih" aktivnosti još od 1930-ih.

Pentagon je odbacio Gruschove tvrdnje o zataškavanju.