prognoza za utorak

Žuto upozorenje za gotovo cijelu Hrvatsku: Očekujte snijeg, kišu, vjetar i poledicu

22.01.2024 u 11:16

Bionic
Reading

Žuto upozorenje koje predstavlja potencijalno opasno vrijeme izdano je za većinski dio Hrvatske za sutrašnji dan

Dok će u osječkoj, zagrebačkoj, karlovačkoj, gospićkoj i kninskoj regiji opasnost predstavljati mjestimični snijeg i poledica zbog oborina koje se smrzavaju u dodiru s hladnom podlogom, vjetar će biti potencijalno opasan u Velebitskom kanalu i diljem Dalmacije.

  • +42
Karlovac uz rijeku Koranu na hladnih -11 stupnjeva Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Danas će u većini krajeva biti pretežno sunčano. Ujutro i dio prijepodneva u nizinama mjestimice magla, ponegdje moguće i dugotrajna. Poslijepodne sa sjeverozapada porast naoblake, a krajem dana i u noći slaba oborina. Na Jadranu će mjestimice pasti malo kiše, a u unutrašnjosti oborina na granici snijega i kiše, koja se može smrzavati na hladnom tlu. Vjetar većinom slab, od sredine dana ponegdje i umjeren jugozapadni i jugoistočni. Najviša dnevna temperatura od 2 do 7, uz dugotrajnu maglu i niža, a na moru od 8 do 13 °C.

Sutra pak u prvome dijelu dana prolazno naoblačenje s mjestimičnom slabom oborinom, većinom kišom, a na kopnu je moguće i malo snijega. Ujutro se u unutrašnjosti oborina može smrzavati u dodiru s hladnim tlom. Popodne sunčanije, tek rijetko na kopnu uz kratkotrajni pljusak. Slab do umjeren jugozapadni vjetar okretat će na zapadni i sjeverozapadni, na Jadranu na umjerenu buru i sjeverozapadni vjetar. Najniža temperatura zraka od -5 do 0, na moru od 3 do 7 °C. Najviša dnevna većinom između 5 i 9, a na Jadranu od 9 do 13 °C.