PRLJAVI NAPAD

Županica Lovrić osvanula u Sisku kao Ceca

20.04.2009 u 12:34

Bionic
Reading

Veliki jumbo plakati s likom srpske folk zvijezde Cece Ražnatović i tekstom 'Koncert u Novom Sadu - 100 posto rasprodano', osvanuli su u ponedjeljak ujutro u Sisku. Plakatima se aludira na županicu Marinu Lovrić, odnosno njezin posjet Novom Sadu i susret s udrugom iseljenih Banijaca te njezinu predizbornu poruku da je ona '100 posto najbolji izbor', kao i na nadimak Ceca, koji joj sigurno nije drag

SISAK - 'Riječ je o prljavoj kampanji i podmetanju. Znam da iza toga stoji HDZ jer su plakati osvanuli na mjestima za plakatiranje koje je zakupio HDZ. Oni lažu o pojedinostima mojeg posjeta Novom Sadu i sudjelovanja na osnivačkom skupu izbjeglih Banijaca. Tko laže, taj i krade, a tko krade - zna se', prokomentirala je županica Marina Lovrić predizborni rat plakatima u Sisku, piše Jutarnji list.

Dodala je da HDZ-ovci nemaju programa pa se zato i ne nadmeću programima i idejama, nego podmeću i bave se organiziranjem koncerata u drugoj državi.

'Da se ne zaboravi, kad se spominje prezime Ražnatović, zna se tko je uhapsio pa pustio Željka Ražnatovića Arkana - HDZ-ova vlast', zaključila je županica Lovrić.

Predsjednik županijske organizacije HDZ-a Ivan Šantek rekao je da HDZ ne stoji iza objave ovih plakata, ali da mu je to dobar štos pa ako nekome treba prostor za objavu sličnih sadržaja, HDZ će ga rado ustupiti.

Plakati predstavljaju napad na županicu Lovrić na nacionalnoj osnovi, što je kažnjivo prema Zakonu o suzbijanju diskriminacije. Hrvatski ustav jamči ravnopravnost pripadnicima svih nacionalnih manjina, a nacionalna ravnopravnost je među najvećim vrijednostima ustavnog poretka Republike Hrvatske. Još se ne zna hoće li na ovu metodu prljave kampanje reagirati i Državno izborno povjerenstvo.

Kandidaturu Marine Lovrić za županicu Sisačko-moslavačke županije podržale su županijske organizacije SDP-a, HNS-a, SDSS-a, SDA, DC-a, DSU-a i SPH, koje su potpisale predizborni koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na lokalne izbore.