međimurska županija

Župan Posavec: Čvor autoceste na graničnome prijelazu Goričanu bit će završen prije roka

15.01.2020 u 13:40

Bionic
Reading

Novi čvor autoceste na graničnome prijelazu Goričanu završit će se prije predviđenog roka pa se očekuje da će se ta dionica pustiti u promet uoči početka turističke sezone, priopćili su u srijedu iz Međimurske županije

Radove na rekonstrukciji spoja na graničnome prijelazu Goričanu obišli su međimurski župan Matija Posavec i član uprave Hrvatskih autocesta Stjepan Baranašić, koji su ondje održali radni sastanak s voditeljem projekta Borom Brnićem.

Baranašić je rekao kako ulaganja Hrvatskih autocesta u dijelu koji prolazi kroz Međimursku županiju obuhvaćaju i obnovu asfaltnog sloja, a priprema se projekt zelenog prolaza za divljač preko autoceste. Postavit će se i novi stupovi javne rasvjete, a stari će se darovati općinama i gradovima.

Župan Posavec zadovoljan je što radovi brzo teku jer će se izgradnjom punog čvora poboljšati lokalna prometna povezanost i omogućiti dodatni turistički i ugostiteljski sadržaji te druge gospodarske aktivnosti koje pridonose razvoju pograničnog područja uz rijeku Muru.

Rekonstrukcija spoja na graničnome prijelazu, vrijedna 24 milijuna kuna, obuhvaća rušenje nadvožnjaka i krakova spoja te izgradnju novog nadvožnjaka s proširenim krakovima koji će omogućiti pristup autocesti i izlaz s nje u svim smjerovima. Ujedno će se postaviti i nova LED rasvjeta, prometna oprema i signalizacija te premjestiti i zaštititi instalacije.