ne napušta svoje ljude

Župan Koren: Inzistirat ćemo na povratu većeg dijela bonusa direktora Piškornice

  • Autor: I. Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 20.11.2017 12:01
  • Objavljeno 16.11.2017 u 14:08
Koprivničko-križevački župan Darko Koren rekao najavio da će inzistirati na povratu većeg dijela bonusa direktoru Piškornice

Koprivničko-križevački župan Darko Koren rekao najavio da će inzistirati na povratu većeg dijela bonusa direktoru Piškornice

Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic

Koprivničko-križevački župan Darko Koren za ponedjeljak je najavio izvanrednu sjednicu Skupštine Piškornice na kojoj će se odlučivati o odgovornosti direktora tog sanacijskog odlagališta Mladena Jozinovića za isplaćenih više od milijun kuna bonusa, istaknuvši kako će Skupština, kojom predsjedava, inzistirati da se veći dio isplaćenog novca vrati

Župan Koren je u četvrtak s konferencije za novinare izvijestio kako je jučer održan sastanak predstavnika osnivača Piškornice d.o.o., na kojemu se raspravljalo o rješenjima za situaciju oko sporne isplate bonusa, pri čemu je zaključeno kako u toj situaciji postoji pravni i moralni aspekt.

'Što se tiče pravnog aspekta, moramo pričekati sve radnje odgovornih institucija, a što se tiče moralne odgovornosti, apsolutno ćemo inzistirati na tome da se novac vrati do one mjere koja je društveno prihvatljiva, a to je puno manje nego što je dosad isplaćeno', kazao je, a na novinarski upit koliki iznos smatra društveno prihvatljivim odgovorio je kako je to manje od petine isplaćenog iznosa.

Na sjednici Skupštine u ponedjeljak, dodao je, znat će se sudbina Jozinovića kao direktora Piškornice, naglasivši kako ne inzistira na njegovoj smjeni, ali da ga ne namjerava ni štititi.

Ponovio je kako za isplatu bonusa nije znao, rekavši da je s Jozinovićem u prijateljskom i kumskom odnosu. 'Svoje ljude ne napuštam, ali isto tako nikoga od njih ne alimentiram od bilo kakve odgovornosti', naglasio je Koren.

Ne misli da bi Piškornica, u slučaju da Jozinović bude prijevremeno smijenjen, bila dužna isplatiti mu milijunsku otpremninu po menadžerskom ugovoru. 'Mislim da ne, ali vas sada ne mogu informirati o detaljima i sadržaju tog ugovora', odgovorio je na novinarski upit.

Koren je ponovio kako za isplatu bonusa nije znao, rekavši da je s Jozinovićem u prijateljskom i kumskom odnosu

Koren je ponovio kako za isplatu bonusa nije znao, rekavši da je s Jozinovićem u prijateljskom i kumskom odnosu

Izvor: Pixsell / Autor: Marijan Susenj/PIXSELL

Vezano za mehanizme kontrole poslovanja Piškornice i njeznih tvrtki kćeri Koren je rekao kako je svjestan propusta te da i sam snosi dio odgovornosti.

'Moja odgovornost snosi 22,5 posto, odnosno onoliko koliki je suvlasnički udio ove županije u tvrtki Piškornica', poručio je.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!