KARBONIZIRAN U KOLIBI

Zubi potvrdili smrt policajca ubojice iz Kalifornije

15.02.2013 u 11:33

Bionic
Reading

Tijelo pronađeno u noći s utorka na srijedu u jednoj kolibi u području Los Angelesa pripada Christopheru Dorneru, bivšem policajcu odgovornom za smrt četiri osobe u osveti policiji, objavile su vlasti u četvrtak

Natjeran u tjesnac od policije nakon šest dana masovne potjere za njim, 33-godišnji pričuvni vojnik i bivši policajac sklonio se u kolibu blizu odmarališta Big Bear, dva sata od Los Angelesa.

Koliba se zapalila nakon napada snaga reda a u ruševinama su pronađeni karbonizirani ljudski ostaci.

Forenzički institut okruga San Bernardino potvrdio je u četvrtak da posmrtni ostaci pripadaju Christopheru Dorneru što su vlasti i pretpostavljale, toliko da su prekinule potragu.

Identifikacija osumnjičenog bila je moguća zahvaljujući analizi njegovih zubiju, istaknuto je. Nije naveden uzrok Dornerove smrti, primjerice je li se ubio metkom prije nego mu je tijelo izgorjelo u požaru.

Christopher Dorner krenuo je 3. veljače u ubilačku osvetničku misiju protiv policije Los Angelesa kao odmazdu na njegovo otpuštanje iz policijskih snaga Los Angelesa 2008. zbog lažnih izjava jednoj časnici.

Ubio je jedan par, u kojem je bila kćer policajca kojega je smatrao odgovornim za svoje otpuštanje, i jednog policajca u službi.

U utorak je ubio drugog policajca u puškaranju sa snagama reda, zabarikadiran u kolibi.