TEŠKO PREDVIDLJIVA TRAGEDIJA

Žrtve na Kajzerici ubijene su kratkim vatrenim oružjem. Načelnik PU zagrebačke uputio je poziv građanima

02.08.2019 u 21:05

Bionic
Reading

Načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić u RTL-u Danas otkrio je detalje istrage o nezapamćenom zločinu koji je potresao Hrvatsku u kojem je Igor Nađ u zagrebačkom naselju Kajzerica ubio tri žene, dva muškarca i 10-godišnje dijete, a potom u obližnjoj Brezovici presudio i sebi

Igor Nađ je usmrtio bivšu partnericu i njezinog 10-godišnjeg sina, njezinu sestru i roditelje, te sestrinog partnera. Masakr je preživjelo jedino dvomjesečno dijete.

Rašić je kazao da još nije utvrđen motiv zločina. 'Počinitelj je osobe usmrtio kratkim vatrenim oružjem', otkrio je Rašić za RTL Danas te dodao da su zbog brze razmjene informacija i uspješnog vođenja akcije ubojicu uspjeli uhvatiti iste večeri.

>>> Prvi čovjek specijalne policije otkrio kako su pronašli počinitelja zločina na Kajzerici

Na pitanje zašto je danas kuća u kojoj je obitelj ubijena nakon završetka očevida bila otvorena pa su neki novinari i ušli u nju i fotografirali, Rašić je rekao da se radi o stanu, a ne o kući.

'Stan od žrtava nakon očevida je zapečaćen i nitko nije imao pristup stanu niti će imati do ostavinske rasprave. Zajednički prostor kojeg koriste i drugi stanari, ulaz i hodnik, su nakon očevida sanirani i doveden u uredno stanje', rekao je Rašić te dodao kako su stan zapečatili policajci, a zajedničke prostorije uredili vatrogasci.

'Teško je predvidjeti takve situacije u obitelji'

Na pitanje kako spriječiti da se u budućnosti ne dogode slične situacije, Rašić je kazao da je teško predvidjeti takve događaje.

'Teško je previdjeti neku situaciju u obitelji. A posebno kada nema informacije da u toj obitelji ima problema. I ovo teško kazneno djelo je počinjeno ilegalnim oružjem i koristim situaciju da pozovem sve građane koji imaju ilegalno oružje i minsko-eksplozivna sredstva da ih dragovoljno predaju policiji', rekao je Rašić i dodao da je sigurnost u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji dobra.

  • +21
Višestruko ubojstvo na Kajzerici Izvor: Pixsell / Autor: Marin Tironi/PIXSELL

I glavni ravnatelj policije Nikola Milina kazao je da je istragom utvrđeno kako je počinitelj imao nelegalno oružje te da se radi o kratkom vatrenom oružju.

Ponovno je pozvao sve građane da se odazovu akciji 'Manje oružja, manje tragedija', te naglasio da policija u redovnom radu često oduzima nezakonito oružje. Za Zagreb i općenito cijelu zemlju, rekao je da je izrazito sigurna.

'Policija je pokazala veliku profesionalnost, u posljednje vrijeme bilo je više događaja koje je policija uspješno razriješila i pronašla počinitelje', rekao je Milina za HRT.