PREDLOŽILE CRNE MAMBE

Znate li tko je novi kandidat za ministra branitelja?

10.03.2016 u 15:54

Bionic
Reading

Udruga ratnih veterana Domovinskog rata 'Crne mambe' predložila je u četvrtak za ministra branitelja Petra Bajana, umirovljenog stožernog brigadira i člana njihove udruge

Kako navode, Petar Bajan je još 1990. godine pristupio postrojbama MUP-a, kao Prvi hrvatski redarstvenik i istinski je junak Domovinskog rata, ranjavan pet puta i višestruko odlikovan. Od 15. svibnja 1991. godine bio je pripadnik 2. Gardijske brigade 'Gromovi' čiji je bio pripadnik do umirovljenja 1998. godine.

Bajan je rođen 1971. godine, a bio je član Savjeta za ratne veterane bivšeg predsjednika Republike Ive Josipovića, te član Komisije za državna odlikovanja. Vodio je udrugu 'Tigar Rakitje 91.', bio je aktivan u više udruga iz Domovinskog rata, a prema njegovom životu snimljen je dokumentarni film 'Pero u ratu' u okviru serijala Junaci Domovinskog rata, ističe ova udruga, navodi se .

Inače, kao kandidati za ministra branitelja nakon ostavke Mije Crnoje do sada se navode glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić, posljednji zapovjednik obrane Vukovara Branko Borković, demograf Stjepan Šterc i predsjednik Udruge stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida I. skupine i jedan od vođa dugotrajnog braniteljskog prosvjeda Đuro Glogoški, a danas su iz Udruge hrvatskih branitelja proizišlih iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije i Udruge ratnih pripadnika Lučko 90. predložili za ministra hrvatskih branitelja ili neku drugu visoku dužnost u tom ministarstvu umirovljenog bojnika Vladu Marića

Predsjednik Vlade RH Tihomir Orešković sastao se u srijedu u sjedištu Vlade s predstavnicima 20-tak udruga iz Domovinskog rata, te izjavio nakon sastanka da se ime novog ministra branitelja može očekivati do petka ili najkasnije do početka idućeg tjedna.